Sporto ir laisvalaikio kompleksui už beveik 44 milijonus – pirmasis „taip”

Sportas, Svarbu

Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas vienbalsiai pritarė sprendimo projektui dėl sutarties su koncesininku, kuris statytų ir ketvirtį amžiaus eksploatuotų sporto ir laisvalaikio kompleksą nenaudojamos II vandenvietės vietoje, Paryžiaus Komunos gatvėje.

II vandenvietė. Martyno Vainoriaus nuotr.

43,7 milijono vertės pasiūlymas dėl šios koncesijos gautas iš UAB „Partnerystės projektai septyni”. Koncesijos laikotarpis – 25 metai.  Savivaldybei kasmet būtų skiriamos 964 nemokamos valandos sporto komplekse. Pasibaigus koncesijos sutarčiai arba ją nutraukus prieš terminą kompleksas būtų perduodamas nuosavybės teise savivaldybei.

Komiteto nariai teiravosi pranešėjo Edvardo Simokaičio, ar nereikėjo iš pradžių gauti principinio Tarybos pritarimo koncesijai, o tik tada pateikti sprendimą dėl konkrečios koncesijos sutarties. Jiems buvo atsakyta, kad daromas „dvigubas žingsnis”,- jei pritarimas nebus gautas, tai ir kompleksas koncesijos būdu nebus statomas.

Tiek politikai, tiek pranešėjas sutarė, kad pagrindinės koncesijos rizikos yra neprognozuojamos statybų ir paslaugų kainos. 43 mln. atrodo didelė suma, tačiau kasmet reikės mokėti tik apie 2 milijonus eurų, o tai savivaldybė išgali, reziumavo komiteto nariai. Tarsi pritardami E. Simokaičio teiginiui, kad matomos rizikos, tačiau matomos ir galimybės šį projektą įgyvendinti.

Po to politikai daugiau beveik nebesigilino į koncesijos subtilybes, o diskutavo dėl sporto šakų Klaipėdoje spektro. E. Simokaičio teigimu, naujasis sporto ir laisvalaikio kompleksas bus pastatytas ir pradės veikti per 2-2,5 metų po koncesijos sutarties pasirašymo.

INFORMACIJA

Šiame komplekse turėtų būti pastatyta transformuojama universali sporto erdvė, skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, kitoms sporto šakoms. Taip pat čia turėtų būti dvi ledo ritulio aikštelės ir dar po vieną krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštę bei tris tinklinio ir penkias badmintono aikšteles.

Kad dalyvauja šiame konkurse buvo skelbęs didžiausia Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytoja save vadinančios bendrovės „BaltCap“ fondas „BaltCap Infrastructure Fund“. Jis 2020-ųjų pabaigoje viešino kartu su architektų įmone „2L architects“ parengtą savo pasiūlymą.

Galutinį sprendimą, ar vykdyti tokį projektą, kurio ypač nori ledo ritulininkai, turės priimti miesto Taryba.

11 Comments

  1. Nežinantis

    Ar tikrai šiuo metu tokio komplekso Klaipėdai reikia? Gal gali kas kompetentingai atsakyti?

    Reply
  2. ai

    gal galima tu miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariu pavardes viešai? Kad miestiečiai žinotu kam yra skolingi už gerus darbelius. Gal kartais tu nariu šeimos nariai miestiečiams švediškus pietus rengs kasdien kol miestiečiai mokės už universalus sporto statinio gyvavimą.

    Reply
  3. Klaipedietis

    Valio!Jau senai laukta ir gera zinia!
    Butu saunu,kad projektad butu pastatytas per 24 men ir funk ionuotu kuo greiciau pagal paskirti.
    Pagaliau Klaipeda tures sporto rumus!

    Reply
    • Anonimas

      Kad jau turi, ir ne vienus rūmus..

  4. Bob

    1 val 2000€ tai gal pigiau tiesiog išsinuomoti 🙂

    Reply
    • Jj

      Gal pirma vaikų darželių ir mokyklų pastatykite. Vaikų lopšelis_darželis kieme, o vaiką reikia ,,tabaranyti,, per visą miestą į ugdymo įstaigą.

  5. Lai

    Pirmyn, skubos tvarka priimkite sprendimus, lai tik stato, užtenka iš tuščio į kiaurą pilstyti !

    Reply
    • Anonimas

      Kur skubėti? Kodėl skubėti? Jau nuo skubejimo miestas panasus į didelį prekybcsntri… Beto Tokie sporto centrai turėtų būti statomi užmiestyje prie didesnių gatvių ar.plento.

  6. miestelėnas

    nesigilinant į sumas ir kodel nebuvo architektūrinio konkurso šiam objektui, o statytojas nusisamdė 2L…
    Klaipėdai labai reik tokių vietų. Tai ne akropolis ar dar kokia plovykla, tai būtų dar viena vieta kur jaunimas- senimas galės eit leist laisvalaikį ar sportuoti profesonaliai. Per kelis metus Klaipėdoje atsirado ir baseinas, ir futbolo namai, padelio aikštynai, tinklinio kupolas ir t.t. Tai labai geras ženklas Klaipėdiečiams sveikiau gyventi su pilnaverčiu laisvalaikiu, nes orai dažnai nelepina.

    Reply
    • Anonimas

      Na baseinas tai toks sau…

    • MArijus

      Miesto reikmėms tik nepilnas tūkstantis valandų. Tai miestelėnai galės tik pro langą pažiūrėti į mokesčių mokėtojų ištaškytus pinigus ir savivaldybės, bei mokesčių mokėtojų naštą…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This