Klaipėdoje – išskirtinė katinuko išgelbėjimo istorija

Draugas su uodega, Svarbu

Kad išgelbėtų apie poros mėnesių kačiuką vyras ryžosi perplaukti Malūno tvenkinį. Tokia tikrai neeilinė istorija Klaipėdoje nutiko antradienį per pietus. Dabar laikinieji Rainiuko vardą gavusio kačiuko globėjai tikisi, kad atsiras geraširdžių, kurie ryšis tapti šio tikrai išskirtinės „biografijos” gyvūnėlio draugais.

Klaipėdietė Viktorija, nuolat besirūpinanti beglobėmis katėmis, „Atvirai Klaipėdai” pasakojo, kad pirmadienį per pietus viena jos pažįstama moteris, su kuria jas sieja meilė ir rūpestis katėms, bevaikščiodama prie Malūno tvenkinio nendrėse pamatė mažą rainą kačiuką.

„Ji pati iš pradžių brido, bandė pasiekti kačiuką, bet įsmuko ir basa parėjusi man paskambino. Tada jau aš skambinau savo draugui Mariui ir sakiau – važiuojam, reikia gelbėti”, – apie istorijos pradžią sakė Viktorija.

Pasak Mariaus, nors jis ir buvo „apsiginklavęs” guminiais, pasiekti baikštaus kačiuko nepavyko. Šis traukėsi, kol galiausiai nušoko į vandenį ir ėmė plaukti tolyn į tvenkinį.

„Netruko aplink kačiuką pradėti suktis žuvėdros. Supratau, kad reikia plaukti. Šaltas vanduo manęs negąsdina, plaukti moku. Nusirengiau iki pusės ir ėmiau plaukti. Besikapanojantį kačiuką pasiekiau jau kažkur apie vidurį tvenkinio, gal toliau, tad jau nusprendžiau, kad plaukti į kitą krantą bus arčiau. Taip laikydamas vienoje rankoje jį ir parplaukiau”, – pasakojo iš Anykščių rajono prieš porą metų į Klaipėdą atsikraustęs Marius.

„Kol jis plaukė, aš bėgau į kitą krantą paimti mažiaus”, – sakė Viktorija, turėjusi su savimi porą rankšluosčių.

Po tokios gelbėjimo operacijos nei Marius, nei Viktorija su išgelbėtu kačiuku prie tvenkinio neįsiamžino – sako, kad ne tas rūpėjo, skubėjo gyvūnėlį iškart nuvežti pas veterinarą, kur jam buvo suduoti antibiotikai, priskirti akių lašai.

„Viena akytė nelabai gražiai atrodo, bet sakė, kad galbūt pasveiks. Pusę tvenkinio sugebėjo nuplaukti, tikrai stiprus katinas”, – sakė Marius.

Kačiuką gelbėtojai pavadino Rainiumi ir tikisi, kad jis dabar suras namus – vyras pats jau beveik metus augina du katinus, kurie prieš tai glaudėsi vieno Rumpiškės namo rūsyje.

Norintieji tapti Rainiaus draugais turėtų skambinti Mariui tel. 8 675 89952.

8 Comments

  1. Klaipėdietė!

    Pagarba! Su tokiu žmogumi gali į bet kokį žygį eiti. Tikrai bėdoje nepaliks.

    Reply
  2. Anonimas

    Pagarba…

    Reply
  3. Aš

    Didelis AČIŪ, šiems jauniems žmonėms! Kaip džiugu, kad mūsų papuvusioj visuomenėj, atsirado neabejingų mažo, bejėgio padarėlio skausmui. Didžiausios Jums sėkmės!

    Reply
  4. …

    Šaunus vyras! Ne kiekvienas taip pasielgtų.

    Reply
  5. Mėgstu Atvirą Klaipėdą

    Kaip puiku, kad yra tokių šaunuolių!. Norėčiau duoti šį straipsnį paskaityti tokiam kaimynui Romui, kuris nuodyja kiekvieną pas mus atbėgusį katinuką. Štai kokie skirtingi būna žmonės! Ir koks skirtingas jų supratimas.

    Reply
  6. M. - W.

    Nuostabus poelgis❗Kaip gera, kad dar yra tokių žmonių ❗

    Reply
  7. Pagarba Žmogui!

    Kaip gera širdyje, kai sužinai, jog dar ne viskas mūsų pasaulyje yra prarasta, kad dar egzistuoja humaniškumas, atjauta gyvūnams, pasiaukojimas jiems! Marius – Žmogus iš didžiosios raidės! Net neabejoju, kad jis nedvejodamas pultų gelbėti ne tik gyvūnėlį, bet ir kiekvieną iš mūsų, patekusį bėdon. Sveikatos, laimės ir sėkmės šiam nuostabiam Žmogui, Viktorijai ir visiems, kurie šitame išprotėjusiame pasaulyje išliko Žmonėmis!

    Reply
  8. Ačiū

    Pagarba. Va tai tikras vyras. Ačiū už gyvybės išgelbėjima.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Spyglys

Bebrai puola Klaipėdos valdžią*

Klaipėdos valdžia nemėgsta bebrų (Castor fiber), nes jie kėsinasi sugraužti visus gražius jos darbus. Todėl už 1000 eurų pasisamdė VšĮ ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre - 5 ha gėdos arba Poligonas stalkeriams

Pačiame uostamiesčio centre, už betoninės tvoros su spygliuotos vielos inkliuizais, plyti 5 hektarai labai brangios žemės – buvusio „Trinyčių” fabriko ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This