Vietoj senamiesčio griuvenos – viešbutis su SPA ir baseinu

Svarbu, Verslas

Valstybei atsikračius nugyvento, avarinės būklės pastato Sukilėlių 14, Klaipėdos senamiestyje jį rekonstruoti ėmėsi verslas. Viešam svarstymui pateikti projektiniai pasiūlymai dėl šio namo perstatymo į 56 vietų viešbutį su SPA ir baseinu.

Projektuotojų vizualizcijos

Pastatą Sukilėlių 14 suprojektavo architektas Juozas Panavas 1981 metais. Po septynerių metų buvo pastatytas dviejų aukštų su antresolės patalpomis viršuje, modernus, pagal to laiko madas, namas. Jame dar prieš keletą metų veikė valstybinė Lietuvos technikos bibliotekos Klaipėdos skyrius. Jį išsikrausčius pastatas privatizuotas.

UAB „Rasa” užsakymu projektuotojas UAB „PAULENS & CO“  parengė šio pastato rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus ir birželio 2 d. 16 val.  nuotoliniu būdu rengia viešą susirinkimą jiems aptarti.

Pirmojo pastato aukšto patalpos rekonstruojant bus pritaikytos biurams ir SPA patalpoms su baseinu. Antrame aukšte bus įrengti 28 viešbučio kambariai su 56 lovomis. Manoma, kad čia dirbs 12 žmonių.

Rekonstruojamos ir esamos stoginių su perdengimu konstrukcijos – bus įrengimas šlaitinis stogas. Pastato aukštis iki kraigo viršaus nesikeis – išliks 10,7 metro.

Dabartinis pastato bendras plotas – 915 kv. m. Rekonstruojant jis padidės iki 1417 kv. m. Po rekonstrukcijos pastatas bus dviejų aukštų su mansarda, jo statybinis tūris padidės nuo 3989 iki 6254 m³ .

11 Comments

  1. A2

    Siaip tokius sovietinius pastatus reikia griauti ir leisti statyti naujus pastatus kurie deretu su senoviniais aplinkiniais pastatais.Bet vistiek smagu ,kad dar kazkas bando investuoti i Klaipeda.Sekmes ir kantrybes verslininkams.

    Reply
  2. DM

    Nesuprantu vietoij plokscio stogo negali paqdaryt trikampi kaip senamiesti dauguma nes atrodo su ploksciu kaip bevertis pastatas kazkoks. Po kiek metu atrodys kaip kitoij gatves puseij viesbutis nuo anu laiku…jokios likutines vertes…

    Reply
  3. Romas

    Daugiaaukštę automobilių saugojimo garažą statyti reikia ,prie pilies ir taip išsispręs parkavimas senamiestyje .O grūsti parkavimą rekonstruojamus pastatus ir dar po žeme ,neracionalu .
    Statybos senamiestyje ir taip yra brangios ,o senamiestį reikia tvarkyti

    Reply
  4. Jonas01

    Darykite bet ką senamiestyje, man tik vienas klausimas kyla, koks šiknarankis „vizulkes” darė? Nu kodėl taaaaaaaaaaaip blogai?

    Reply
  5. Ąžuolas

    Labai reikalingas būtų architektūrinis konkursas.

    Reply
  6. C7 to Mh

    Su tokiu požiūriu nieko senamiestyje dar 100 metų nebus. Visas senamiestis ant istorinių pamatų paveldo vertybės, apie požeminius parkingus ten tik pasvajot.
    Be parkingo, šiais laikais pastatai nėra reikalingi.
    Tam ir buvo įvestas infrastruktūros mokestis, kad šią problemą išspręstų.
    Ir Bangų parkingą prikišinėti šiam objektui absurdas, čia žymiai artimesnė Pilies gatvės aikštelė, arba nauja aikštelė tarp Sukilėlių ir Aukštosios gatvės.

    Reply
  7. mh

    Elementari kritika senamiesčio investuotojui – darbuotoju personalas 12 vienetu vadinasi senamiesti stovės vidurkyje 10 automobiliu , 28 numeriai svečiams vadinasi vidurkyje stovės 15 automobiliu. Apie SPA pajėgumus nerašoma bet galima pafantazuoti jog SPA be kokiu 30 klientu nedirs, vadinasi vidutiniškai automobiliu stovės ne mažiau 15 vnt. o gal ir visas 30, nes SPA greičiausiai bus prabangus o mes matome kaip prabangus Klaipėdiečiai naudojasi savo BMV ir tt miesto viešose erdvėse. Tad automobiliu bus 40 o gal net koks 60 vienetai senamiestyje atviroje erdvėje kad prie privataus pastato tad auto skaičius yra ne per mažai. Principinga miesto savivalda viešbučiui iškeltu sąlyga – požeminis garažas. Tad senamiesčio investuotojui klausimas tarp eilučių, o gal viešbutis naudosis Bangu gatves planuojamu statyti auto daugiabučiu, truputi toloka dėl prabangiu busimu svečiu o ir žvaigždučių viešbutis mažiau turės. O apie miesto savivalda galima tik patylėti. Greičiausia senamiesčio investuotojas sumokės mokesti i miesto infrastruktūra dėl auto stovėjimo vietų ir moralas tuo …….., tuo atveju moralas komentuotojams tipo pats investuok i senamiesti yra ne vietoje. Tiesa jei pasipiktine semamiesčio investuotojai del komentaru pamatys gramatiniu klaidu – nesivervinkite.

    Reply
  8. C7

    Visiems kas kritikuoja siūlau – pirkit pastatus ir sklypus Klaipėdos senamiestyje. Investuokite. Parodykite kaip reikia vystyti projektus.

    Reply
  9. klp

    Bet žiūriu daug komentatorių yra pagiežingų, kad tik ką bloga apie gerą daiktą pasakyti, tikriausiai jie yra tokie gimę…

    Reply
  10. Sustojes laikas su DYDELIU posukiu atgal i tarybini ......

    Koks buvo toks ir liko, tik apetitas didesnis…. Kodel cia dar auksta pridejo? Grazus kaip laivelis lenino aiksteje…..

    Reply
    • Sustojusiam

      Išmok be klaidų rašyti, sustojęs tu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This