Dėl stringančios Neringos dviračių tako rekonstrukcijos – kreipimasis į ministerijas

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-05-19

Neringiškis Seimo Andrius Bagdonas pranešė, jog kreipėsi į Susisiekimo ir Aplinkos ministerijas prašydamas užtikrinti, kad biurokratija nenužudytų dviračių tako Smiltynė-Nida atnaujinimo darbų.

Jis atkreipia dėmesį, kad Vyriausybei aukščiausiu politiniu lygiu susitarus dėl dviračių tako per neriją rekonstrukcijos, procesas vis dėlto kliūva institucijų kabinetuose.

„Nesusikalbėjus institucijoms, esame priversti toliau važiuoti tragiškos būklės, kasmet lopas po lopo taisomu tarptautiniu automobilių keliu. Panašios kliūtys ir dėl dviračių tako: politikai sutarė jį tvarkyti, tačiau Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija nederina parengto projekto. Kyla grėsmė, kad suėjus derinimo terminams, Neringoje nebus nei Europos Sąjungos standartus atitinkančio kelio, nei dviračių tako. Institucijų atstovai turėtų prisiimti atsakomybę, kad praleidus derinimo terminus, darbų nereikėtų pradėti iš naujo, kaip atsitiko keliui Smiltynė-Nida“, – pranešime cituojamas A. Bagdonas.

Taip pat jis atkreipia dėmesį į marių krantines, kurias, atnaujinus tik Juodkrantėje, likusios Nidoje, Preiloje, Pervalkoje tebelieka avarinės būklės.

„Šiuo metu mažiausia Neringos savivaldybė gyventojų pajamų mokesčiu maitina visos valstybės biudžetą, todėl pati Neringa iš savo biudžeto nepajėgi sukaupti krantinių rekonstrukcijai reikalingų lėšų. Vis dėlto yra racionali ir patogi išeitis: kurortuose sumokamą gyventojų pajamų mokestį ir palikti kurortuose. Taip kurortinės savivaldybės galėtų atnaujinti infrastruktūrą, kurios reikia ne tik vietiniams gyventojams, bet ir turistams iš visos Lietuvos ir pasaulio“, – siūlo A. Bagdonas.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Neringoje pašėlta iš dūšios

Nepaisant gamtosaugininkų pasipriešinimo Neringos merui Dariui Jasaičiui šį savaitgalį leidus „jaunimui pašėlti gamtoje“, toks šėlimas atsispindi ir policijos suvestinėje. Naktį ...
2024-07-21
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma įteisinti internetinį balsavimą referendumuose

Po nesėkmingo referendumo dėl dvigubos pilietybės, siekiant padidinti rinkėjų aktyvumą ir modernizuoti rinkimų sistemą, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys neringiškis Andrius Bagdonas ...
2024-07-13
Skaityti daugiau

Transportas

Kur galima statyti automobilius pajūryje?

Aplinkos apsaugos departamentas vasaros metu sulaukia nemažai pranešimų apie neatsakingą automobilių statymą Lietuvos pajūryje. Aplinkosaugininkai primena, kokių reikalavimų reiktų laikytis ...
2024-07-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This