Galų gale vėl pajudėjo „Svirpliuko” rekonstrukcija

Fotoreportažai, Švietimas

„Atvira Klaipėda”, iki šiol vis pranešdavusi, kad situacija vaikų lopšelio-darželio „Svirpliukas” teritorijoje išlieka stabili – jokie darbai ten nevyksta, pagaliau turi kitą žinią: rekonstrukcija vėl pajudėjo.

Artūro Šulco nuotr.

Į aptvertą teritoriją jau vežamos statybinės medžiagos, valomos vidaus patalpos – dirbama pakankamai intensyviai. Ant vartų pakabintame stende nurodoma darbų pabaigos data – 2025-04-01.

Klaipėdos savivaldybė kovo pabaigoje pasirašė jau trečią papildomą susitarimą su rangovu UAB „Statmax“, veikiančiu jungtinėje veikloje su UAB „Autentė“.

Artūro Šulco nuotr.

Susitarimas iš esmės skirtas padidinti pinigų sumą rangos darbams apmokėti. Visa sutarties kaina, įskaitant visus mokesčius, padidėjo nuo 2 348 887,66 iki  2 720 248,93 Eur su PVM. Tai yra, „Svirpliuko” rekonstrukcija pabrango beveik 400 tūkst. eurų.

Artūro Šulco nuotr.

Sutartis dėl „Svirpliuko” rekonstrukcijos buvo pasirašyta 2020 m. lapkričio 12 d. Darbai turėjo būti užbaigti 2023 metų lapkritį. Tačiau jau tų pačių metų gruodžio 3 d. ši sutartis šalių susitarimu buvo sustabdyta kol lopšelis-darželis atlaisvins patalpas.

2021 metų gegužę Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad „Svirpliuko“ perkraustymo į kitas įstaigas darbai vyks nuo birželio 14 d. iki liepos 2 d. ir paprašyta tėvelių per tą laiką vaikučiais pasirūpinti patiems. 

150 „Svirpliuko“ vaikučių ir šiandien priglausti kitose ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Dalis jų į „Svirpliuką” nebesugrįš, nes kai baigsis rekonstrukcija, jau lankys mokyklą.

Rekonstruoti turi būti du šio darželio pastatai, kurie šiuo metu yra įregistruoti kaip atskiri turtiniai vienetai, o vėliau bus įregistruoti kaip vienas. Abu objektai yra pastatyti 1957-1967 metais.

Būtent tai, kad „Svirpliuko” pastatai įregistruoti kaip du turtiniai vienetai, o dideli jiems priklausantys sklypai buvo išdarkyti statybinės technikos, kai kuriems klaipėdiečiams tapo pagrindu nuogąstauti apie galimas aferas. Esą dalį sklypo jau kažkas „prichvatizavo” ar ruošiasi tai padaryti.

Savivaldybės administracijos atstovai kategoriškai atmetė tokius gandus. Jie tvirtino, kad tai neįmanoma jau vien todėl, jog šis rekonstrukcijos projektas yra finansuojamas iš Europos Sąjungos lėšų, todėl jokie pakeitimai techninėje dokumentacijoje yra negalimi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This