Gelbės buvusią konservatorių būstinę (4)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2022-05-19

Savivaldybė rengiasi remontuoti pastatą Liepų g. 3, kur ilgus metus buvo įsikūrusi  Tėvynės sąjungos – Lietuvos konservatorių būstinė ir rezidavo šios partijos deleguoti Seimo nariai. 

Bus remontuojamos pietinės ir rytinės pusės pastato cokolinės dalys, centrinės gelžbetoninės pakopos ir  šiaurinės pusės avarinės būklės fasadas ir pakopos. Planuojama, kad remonto darbai kainuos apie 25 tūkst. eurų.

Į šio pastato būklę dar 2020-ųjų rugpjūtį dėmesį buvo atkreipęs tinklaraštininkas Arūnas Marčauskas.  

„Prieš tris dešimtmečius šiame pastate buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus būstinė. Šiandien matomiausioje šio pastato fasado vietoje – TS-LKD Klaipėdos skyriaus reklaminis stendas, neleidžiantis net suabejoti, kas yra svarbiausias objekte (kas namelyje gyvena?). Klaipėdos konservatoriai čia – nuo pat tos dienos, kai nustojo gyvuoti realus Lietuvos Sąjūdis. Ir štai šis istorinis pastatas jau eilę metų nepermaldaujamai eina myriop: trupa fasadas, griūva laiptai etc. Betgi konservatoriai save nuolat pozicionuoja kaip vienintelius patikimus Lietuvos istorijos, Lietuvos pasipriešinimo sovietų okupantams istorijos ir tautinių simbolių sergėtojus?.. Gerbiami Klaipėdos konservatoriai, ar buvusi Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus būstinė nėra tos istorijos (ne, ne jūsų bandomos privatizuoti, bet visų mūsų istorijos) dalis ir simbolis?” – tada rašė jis.

Pasikeitus teisės aktams patalpų politinių partijų būstinėms savivaldybės negali duoti panaudai (tai yra, veltui), gali tik išnuomoti. Nuo to laiko politinės partijos Klaipėdoje glaudžiasi čia reziduojančių Seimo narių, partiečių patalpose – Seimo nariams savivaldybės patalpas turi suteikti nemokamai. 

Dabartinis Klaipėdos konservatorių būstinės adresas oficialiame Tėvynės sąjungos – Lietuvos konservatorių tinklapyje nenurodomas. Nurodytas tik skyriaus pirmininko elektroninis paštas ir telefono numeris. Šios partijos frakcija Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje kartu su mero Vytauto Grubliausko komanda suformavo valdančiąją daugumą, kuri pastaruoju metu gerokai aptrupėjo.

Žymos: | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Gelbės buvusią konservatorių būstinę”: 4

  1. Švwd parašė:

    Šuo loja, karavanas eina.

  2. Anonimas parašė:

    O kur dingo informacija apie LRT patalpas tame pačiame pastate?

  3. vigilijus parašė:

    Žurnalisto pareiga paviešinti informaciją (teisingą), o ne įspūdžius. Taigi labai norėtusi sužinoti kieno nuosavybė pastatas Liepų 3? Kas privalo remontuoti pastato fasadą ir ne tik?

  4. Povilas parašė:

    Drąsiau, drąsiau p.Šulcai… Geras straipsnelis, bet jau toks kuklus… O kur dingo info apie Politinių kalinių – TS-LKD narių „būstas” tame pastate? Jei jau jų nuosavybė, tai tegul ir pastatą remontuoja…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Aidas Kaveckis atsisveikina su konservatoriais

Klaipėdos miesto tarybos narys, verslininkas Aidas Kaveckis pirmadienį pranešė, jog nusprendė trauktis iš Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD). Politikas ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Politika

Konservatoriai išreitingavo savo kandidatus į Seimą

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) savaitgalį baigė reitinguoti partijos kandidatų į Seimą sąrašą. Iš žinomų klaipėdiečių politikų jame tik dvi ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Politika

Konservatoriai Klaipėdos vienmadatėse rokiruoja ir meta vilnietį

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Taryba sekmadienį patvirtino kandidatus šešiasdešimt keturiose Seimo vienmandatėse apygardose. Teigiama, kad likusios septynios Seimo ...
2024-06-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This