Gelbės buvusią konservatorių būstinę

Miestas

Savivaldybė rengiasi remontuoti pastatą Liepų g. 3, kur ilgus metus buvo įsikūrusi  Tėvynės sąjungos – Lietuvos konservatorių būstinė ir rezidavo šios partijos deleguoti Seimo nariai. 

Bus remontuojamos pietinės ir rytinės pusės pastato cokolinės dalys, centrinės gelžbetoninės pakopos ir  šiaurinės pusės avarinės būklės fasadas ir pakopos. Planuojama, kad remonto darbai kainuos apie 25 tūkst. eurų.

Į šio pastato būklę dar 2020-ųjų rugpjūtį dėmesį buvo atkreipęs tinklaraštininkas Arūnas Marčauskas.  

„Prieš tris dešimtmečius šiame pastate buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus būstinė. Šiandien matomiausioje šio pastato fasado vietoje – TS-LKD Klaipėdos skyriaus reklaminis stendas, neleidžiantis net suabejoti, kas yra svarbiausias objekte (kas namelyje gyvena?). Klaipėdos konservatoriai čia – nuo pat tos dienos, kai nustojo gyvuoti realus Lietuvos Sąjūdis. Ir štai šis istorinis pastatas jau eilę metų nepermaldaujamai eina myriop: trupa fasadas, griūva laiptai etc. Betgi konservatoriai save nuolat pozicionuoja kaip vienintelius patikimus Lietuvos istorijos, Lietuvos pasipriešinimo sovietų okupantams istorijos ir tautinių simbolių sergėtojus?.. Gerbiami Klaipėdos konservatoriai, ar buvusi Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus būstinė nėra tos istorijos (ne, ne jūsų bandomos privatizuoti, bet visų mūsų istorijos) dalis ir simbolis?” – tada rašė jis.

Pasikeitus teisės aktams patalpų politinių partijų būstinėms savivaldybės negali duoti panaudai (tai yra, veltui), gali tik išnuomoti. Nuo to laiko politinės partijos Klaipėdoje glaudžiasi čia reziduojančių Seimo narių, partiečių patalpose – Seimo nariams savivaldybės patalpas turi suteikti nemokamai. 

Dabartinis Klaipėdos konservatorių būstinės adresas oficialiame Tėvynės sąjungos – Lietuvos konservatorių tinklapyje nenurodomas. Nurodytas tik skyriaus pirmininko elektroninis paštas ir telefono numeris. Šios partijos frakcija Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje kartu su mero Vytauto Grubliausko komanda suformavo valdančiąją daugumą, kuri pastaruoju metu gerokai aptrupėjo.

4 Comments

  1. Švwd

    Šuo loja, karavanas eina.

    Reply
  2. Anonimas

    O kur dingo informacija apie LRT patalpas tame pačiame pastate?

    Reply
  3. vigilijus

    Žurnalisto pareiga paviešinti informaciją (teisingą), o ne įspūdžius. Taigi labai norėtusi sužinoti kieno nuosavybė pastatas Liepų 3? Kas privalo remontuoti pastato fasadą ir ne tik?

    Reply
  4. Povilas

    Drąsiau, drąsiau p.Šulcai… Geras straipsnelis, bet jau toks kuklus… O kur dingo info apie Politinių kalinių – TS-LKD narių „būstas” tame pastate? Jei jau jų nuosavybė, tai tegul ir pastatą remontuoja…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ugnius Radvila - nebe opozicijos lyderis*

Mes „visi valdantieji norim”, – tokia fraze ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį savo pasisakymą iš tribūnos užviršavo opozicijos lyderis ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas apie Eligijų Masiulį: „Nereikia daryti neskaidrių dalykų ir nereikės nieko bijoti“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vicepirmininkas Paulius Saudargas nesąmone vadina buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio pareiškimą, kad vadinamosios „MG ...
2023-06-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This