Klaipėdos duobes už 4 milijonus eurų lopys „VVARFF”

Miestas

Klaipėdos miesto asfaltbetonio dangų duobių gatvėse ir kiemuose, pėsčiųjų ir dviračių takų paprastojo remonto darbų supaprastintą atvirą konkursą laimėjo UAB „VVARFF”. Iki tol ji jau turėjo 32 milijonų vertės savivaldybės užsakymų. Tad po šio laimėjimo savivaldybės užsakymų kraitelė šiai bendrovei išaugo iki 36 milijonų eurų.

Bene sparčiausiai UAB „VVARFF” šiuo metu darbuojasi Sukilėlių gatvėje. Artūro Šulco nuotr.

Šis Klaipėdos savivaldybės pirkimas buvo suskaidytas į dvi dalis – miesto šiaurė ir pietūs. UAB „VVARFF” laimėjo abi. Sutarties laikotarpis – 36 mėnesiai. Sandorio vertė – 4,018 mln. eurų.

Sutarta, kad ilgesni arba trumpesni duobių remonto atlikimo terminai nustatomi skaičiuojant, kad 150 m² ploto duobės remontuojamos 1 darbo dieną. Avarines duobes gatvėse gavus savivaldybės raštišką nurodymą bendrovė nedelsiant (ne vėliau kaip per 1 val.) privalo pažymėti įspėjamaisiais kelio ženklais ir ne vėliau kaip per 24 valandas nuo raštiško užsakymo gavimo jas užtaisyti. 

Remontuojant daugiabučių namų kiemų dangas rangovas iš anksto (prieš 24 val.) privalo informuoti gyventojus apie numatomus vykdyti darbus, iškabinant pranešimus gerai matomose vietose (ant įėjimų į laiptines durų ar pan.).

Vykdant ilgalaikius (ištisinės dangos remonto) darbus, kurių metu ribojamas eismas magistralinėse, viešojo transporto maršrutų ir intensyvaus eismo gatvėse, rangovas privalo gauti eismo ribojimą leidžiančius dokumentus.

UAB „VVARFF” šiuo metu darbuojasi arba dar nepradėjo darbų, arba juos yra pristabdžiusi  Sukilėlių, Didžiojoje vandens, Teatro, Žvejų, Vežėjų, Daržų ir kitose gatvėse.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad Plungėje registruota  UAB „VVARFF” Klaipėdoje laimi ne tik savivaldybės skelbtus viešuosius pirkimus. Kitų metų pradžioje baigsis jos sutartis su AB „Klaipėdos vanduo” dėl „teritorijų dangų atstatymo darbų po vandentiekio ir nuotekų tinklų avarinių remonto darbų Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone”.

Ši bendrovė turi sutartis ir su Neringos, Kretingos, Plungės, Mažeikių, Rietavo savivaldybėmis. Pasak portalo rekvizitai.vz.lt, geriausiai be Klaipėdos miesto savivaldybės UAB „VVARFF” sekasi Mažeikiuose, kur ji yra gavusi 12 238 215 Eur vertės savivaldybės užsakymų. Beveik tiek pat – ir Plungėje. Kretingoje užsakymu suma siekia 7 224 040 eurų, Vilniaus miesto savivaldybėje – beveik 2,5 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This