Per 5 minutes pritarta dalies verslininkų atleidimui nuo rinkliavos

Verslas

Vienoje iš pagrindinių Klaipėdos senamiesčio gatvių – Žvejų g. – visą šią vasarą vyksiant kapitalinio remonto darbams, joje kavines turintys verslininkai nuogąstauja, jog dėl to praras nemažą dalį lankytojų.

Nuo vietinės rinkliavos, Tarybai pritarus, būtų atleistos Žvejų g. ruože tarp Tiltų ir Pilies gatvių veikiančios maitinimo įstaigos. Palmiros Mart nuotr.

Prieš kurį laiką susitikimo su savivaldybės administracijos atstovais metu jie kaip kompensacijos už negautas pajamas prašė valdininkų šiais metais jiems netaikyti vietinės rinkliavos.

Su tokiu sprendimo projektu antradienį į miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narius kreipėsi Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė.

Jos teigimu, šis klausimas jau iš dalies aptartas kituose komitetuose. Verslininkai prašo šiais, 2022-aisiais, metais juos ne tik atleisti nuo vietinės rinkliavos, bet ir leisti prie stacionarių maitinimo įstaigų pasididinti turimų vietų skaičių.

Šiuo metu Žvejų g. ruože tarp Tiltų ir Pilies gatvių veikia 12 maitinimo įstaigų, jų sumokėtų rinkliavų suma už šiuos metus sudaro 8696 eurus. Pritarus Tarybai, šios lėšos būtų grąžintos verslininkams.  

Be to, pranešėjos teigimu, yra tikimybė, jog sezono metu šių maitinimo įstaigų skaičius dar didės.

Komiteto nariams bendru sutarimu sprendimo projektui pritarus, posėdis užtruko vos 5 minutes ir, ko gero, gali pretenduoti į trumpiausiai vykusio posėdžio rekordą.

Ta proga į kitą renginį skubėjęs vicemeras Arvydas Cesiulis replikavo, jog pastaruoju metu jam labai imponuoja komiteto pirmininko Kazio Bagdono posėdžio vedimo stilius.

P.S. Miesto taryba visgi šiam sprendimui nepritarė.

2 Comments

  1. Anonimas

    Nestebina kažkaip tai. Cesiulis su Bagdonu kažkuo panašūs – tuščios garsiai barškančios puodynės. Apvalūs nuliai.

    Reply
  2. Maladiec paitakota Petraitienė

    Jūs rimtai????
    Didžiausia metų penkių minučių afera.
    Atleisti nuo mokesčių nes nėra atseit žmonių, bet pasididinti vietų skaičių nemokamai leidžiama!
    Bled patys valdininkai raginate eiti į senamiestį pėsčiomis tai kame problema, kad remontuojamas kelias?
    Juk remontuoja kelią, tad prie ko čia visos žvejų gatvės kavinės? Suprantu atleisti tuos, kurių įėjimas iš žvejų gatves, bet prie ko čia kavinės kur įėjimas nuo upės pusės, kur nėra jokių remontu?????
    Ble, prie manęs nenupjaunate miestas visa ruožą zoles metai iš metų. Aš noriu kompensacijos! Už tai kad pats pjausiu jūsų žolė ir dar su tikimybe būti nubaustas, kad pjaunu jusu žole be atsiklausimo!
    Aferistai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This