Botanikos sode – „Pavasario alasas“

Miestas

Klaipėdos universiteto (KU) Botanikos sodas žydinčią gegužę palydės tradiciniu renginiu „Pavasario alasas”. Gegužės 27-ąją, penktadienį, 16 val. kviečiami visi pasimėgauti žydinčiais augalais, pasitikti vasarą, paklausyti muzikos, pašokti ar sudalyvauti partnerių parengtose edukacijose.

Renginio svečius pasitiks KU Botanikos sodo kuratorės, kviesiančios publiką naujoms edukacijoms apie gamtą. KU studentai, atvykę mokytis iš užsienio šalių, pristatys jų gimtųjų šalių augalus, kuriuos galima rasti ir šioje gamtos įvairovės erdvėje.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras „Pavasario alaso“ publikai pristatys edukaciją „Fluxus“. Jos dalyviai ne tik daugiau sužinos apie Fluxus judėjimą ir menininkus, per praktinę dalį kurs Fluxus dėžutes. Pažinti kuršių istoriją kvies Botanikos sodo draugai iš Kuršių nerijos pusiasalio. Neringos muziejų komanda parengė dvi edukacijas – „Vėtrungės uodega“ ir „Nidos švyturys“. Jose pažinsite Kuršių nerijos istoriją, vietos gyventojų buities ypatumus bei žvejybos tradicijas, sužinosite Nidos švyturių istoriją.

KU Botanikos sodo Bijūnų pievoje planuojamas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklis vaikams „Pasaka be pavadinimo”. Tai – smagi muzikinė istorija apie vienybę ir tikrą draugystę, kurią sukūrė kompozitorė Nijolė Sinkevičiūtė, režisierė Eglė Miškinytė ir libreto autorius Virgis Pupšys.

Šokti lietuvių liaudies šokius ir linksmintis kvies KU tautinio meno ansamblis „Vytinė“, dainų programą atliks KU choro „Pajūrio aidos“ solistė Emilija.

Įėjimas į renginį nemokamas.

PROGRAMA

16 val. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklis „Pasaka be pavadinimo”.

16.30 – 19 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro edukacija „Fluxus” teorija ir praktika.

17 val. KU tautinio meno ansamblio „Vytinė” lietuvių liaudies šokių programa.

18.30 val. KU choro „Pajūrio aidos“ solistės Emilijos dainų programa.

1 Comment

  1. biruta

    Teko dalyvauti edukacijoje vetrunges tapyme ir suskintu lauko bei darzelio geliu puoksciu komponavime. Labai patiko, dar ir dar karta atvykciau ir papasakojau apie rengini draugams, giminems. Geras laiko praleidimas gamtoje. Aciu organizatoriams ir edukaciju vadovems.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas

Žiemą varys dar kartą - tikrąją Užgavėnių dieną

Nors sekmadienį klaipėdiečiai jau atšventė Užgavėnes, tikrąją jų dieną, vasario 13-ąją, antradienį, Klaipėdos universiteto botanikos sodas kviečia burtis į būrį ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Botanikos sodas priims atitarnavusias vazonines Kalėdų eglutes

Klaipėdos universiteto botanikos sodo komanda tiesia pagalbos ranką žmonėms, Kalėdoms įsigijusiems vazonines eglutes: jeigu neplanuojate jų pavasarį sodinti ir auginti, ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This