Gyventojus piktinantis ženklas – auka turistams

Svarbu, Transportas

Danės gatvėje, už restauruojamo muzikinio teatro atsiradęs ženklas, nurodantis, jog čia 80 metrų yra skirta autobusų stovėjimui iki 15 minučių, papiktino vietinius gyventojus ir verslininkus.

Savivaldybės administracija aiškina, kad toks sprendimas buvo padarytas reaguojant į turizmo sektoriaus prašymą, o gavus gyventojų argumentus bus analizuojami ir jie.

Naujojo ženklo kol kas niekas nepaiso. Martyno Vainoriais nuotr.

„Dėl teatro rekonstrukcijos esame netekę nemažai automobilių stovėjimo vietų kieme. Dabar dar atsirado ir toks ženklas. Ar tikrai reikia 80 metrų? Kiek čia autobusų gali tilpti? Ar neužtenka vietų, kurios yra numatytos Danės gatvėje prie merijos?” – kalbėjo paskambinusi Danės gatvės gyventoja, anot kurios, dėl tokio sprendimo kentės ir čia įsikūrę verslai, nes klientai visai neturės vietos, kur pasistatyti automobilius.

Pasak moters, jau pirmadienį čia aktyviai darbavosi pareigūnai, tiesa, kol kas tik perspėdami, bet tikriausiai netruks pradėti bausti. Antradienį situacija nebuvo pasikeitusi – už ženklo buvo pilna mašinų, kurių vairuotojai ignoravo tokį reikalavimą.

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad ženklas buvo įrengtas reaguojant į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (KTKIC) bei turizmo sektoriaus atstovų prašymą. Jis buvo motyvuotas sunkumais, kurie dabar kyla senamiestyje dėl prasidėjusių jo gatvių remonto.

„Buvo ir prašymas dėl autobusų kursavimo Tiltų gatve, bet jis nebuvo patenkintas. Gavome jau atsiliepimų iš gyventojų, jie žadėjo surašyti savo motyvus. Gavę svarstysime”, – sakė R. Mockus, minėjęs, kad ženklas gali čia stovėti tik turistinio sezono metu.

KTKIC vadovė Romena Savickienė patvirtino, kad buvo toks kreipimasis. Pasak jos, kartu su turizmo agentūromis dėl to, kad dėl remontų neliko galimybės autobusams atvažiuoti į Teatro aikštę, buvo nuspręsta prašyti leisti jiems važiuoti ratu per Danės, Tiltų gatves, įsukant į Turgaus gatvę, išleisti turistus prie „Pramogų banko” ir Teatro gatve išvažiuoti į Žvejų gatvę, bet toks leidimas nebuvo duotas.

„Kartu buvo paprašyta užtikrinti daugiau laikino sustojimo vietų autobusams, kur būtų galima turistus išleisti ir vėliau pasiimti. Trys vietos ties rotuše visoms turizmo agentūroms pasirodė per mažai, nes daugiau jokios kitos vietos nebeliko autobusams visame senamiestyje, o klaipėdiečiai vairuotojai ne visada žiūri į ženklus, kad tai parkavimo vieta autobusams. O juk yra ne tik kruiziniai turistai, atvažiuoja ir turistiniai autobusai iš Latvijos, Vilniaus. Žinau, kad turizmo agentūros, kurios vakar priiminėjo kruizinį laivą, penktadienį priiminės, kreipėsi į policiją, kad prieš kiekvieną laiką jie žvilgtertų. Atvyksta didele dalimi vyresnio amžiaus žmonės, kiekvienas ėjimas toliau ištempia laiką, o jei dar autobusas važinėdamas ratais neras, kur sustoti, turėsime nepatogią ir nelabai gražią situaciją”, – sakė R. Savickienė.

3 Comments

  1. Nesupratau

    Jo Priešpilio gatvėje ir numatyta turistinius autobusus parkuoti, ko čia lysti į centrą ?

    Reply
  2. Jolita

    Danės g. 21 ir 23 name yra 3 medicinos įstaigos ir notarų biuras, kur atvyksta neįgalūs , senyvi ir sergantys pacientai , kuriems statyti automobilius nebeliko vietos. Tuose namuose veikiantys verslo subjektai pasipiktinę , nes praranda savo klientus dėl negalėjimo statyti savo mašinas. O turistam reikia privažiuoti prie parko kuo arčiau.. Kada baigsis šitas verslą ir gyventojus ignoruojantis valdžios požiūris, nes matot mokesčius , tarp jų ir parkavimo metinius leidimus , sumoka turistai, o ne verslas ir gyventojai…

    Reply
  3. Tadas

    Turistiniai autobusai gali pilnai naudotis stovėjimo vietomis Priešpilio gatvės pradžioje, ten yra atskiros 7 autobusų stovėjimo vietos. Atstumas iki teatro aikštės nuo ten yra ~300 metrų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Planuoja keisti mokesčius už automobilių parkavimą

Nors vidutiniškai 7 proc. didinant viešojo transporto paslaugų kainas pernai metų pabaigoje buvo kalbama, kad proporcingai bus didinama ir vietinė ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This