„ArleKine“ – nemokamas kino seansas ir diskusija

Kultūra

JAV ambasada Lietuvoje kviečia birželio 2-ąją, 18 val., į kino teatre „ArleKinas“ (Klaipėdos kultūros fabrikas) vyksiantį nemokamą filmo „Mattas Shepardas yra mano draugas” seansą.

Po peržiūros vyks diskusija su Matthew Shepardo tėvais, žmogaus teisų gynėjais Judy ir Dennis Shepardais, kurią moderuos žurnalistas Adomas Zubė. Diskusija bus verčiama į lietuvių kalbą.

Pripažinimo sulaukusi JAV režisierės Michele Josue juosta pasakoja apie jos artimą bičiulį, homoseksualų studentą Matthew Shepardą, kurio nužudymas sukrėtė šalį ir paskatino Jungtines Valstijas priimti įstatymus, nukreiptus prieš nusikaltimus iš neapykantos.

Pagerbdami sūnaus gyvenimą ir siekius, Judy ir Dennis Shepardai 1998 m. įkūrė Matthew vardu pavadintą fondą. Iki tol nieko bendro su aktyvizmu neturėjusi pora pradėjo keliauti po valstijas ir pasaulį bei pasakoti tragišką savo sūnaus istoriją. J. Shepard sako, kad taip atsirado naujas draugų ir aktyvistų ratas, o kartu ir aiškus tikslas – paskatinti JAV visuomenę pripažinti, kad nusikaltimai, kurie įvykdomi dėl neapykantos LGBTQ+ asmenims, turi būtų laikomi neapykantos nusikaltimais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kino pavasaris“ ateina į Klaipėdą

29-ąjį kartą į kino sales kviečiantis „Kino pavasaris“ šiuos metus skiria kino poveikiui. „Tas pavasaris, kai po filmo nebevaidini“, „Tas ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atvirai Klaipėdai“ - šešeri. Nuskambėjome ir JAV

Šiandien sukanka lygiai šešeri metai, kai interneto platybėse atsirado ir adresas atviraklaipeda.lt. Šį šeštąjį gimtadienį pasitinku lydimas dvejopų nuotaikų, kurias ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje - Japonijos kino festivalis

Japonijos ambasada Lietuvoje tęsia gražias tradicijas ir kartu su Japonijos fondu kviečia jau į 21-ąjį Japonijos kino festivalį, kuris vyks ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This