Kaimynų dienos šventėje klaipėdiečiams primins ir apie saugumą ekstremalių situacijų metu

Miestas

Informacinė civilinės saugos kampanija „Žinojimas saugo” toliau keliauja po Lietuvą. Šį šeštadienį, gegužės 28-ąją, akcijos renginys nuo 17 val. vyks Klaipėdoje, „Vitės“ bendruomenės Kaimynų dienos šventėje, Klaipėdos centrinio stadiono prieigose (Sportininkų g. 46).

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pareigūnai kartu su civilinės saugos specialistais patars, kaip atpažinti ekstremalias situacijas, ką daryti joms ištikus, kaip susikrauti išvykimo krepšį ir pasirūpinti savo bei artimųjų saugumu.

Renginio metu pareigūnai supažindins su Klaipėdos miesto kolektyvinės apsaugos statinių žemėlapiu, padės nustatyti perspėjimo pranešimus mobiliuosiuose telefonuose, atsakys į gyventojams kylančius klausimus.

Prasidėjus karui Ukrainoje ir pasikeitus saugumo situacijai regione Lietuvos gyventojai itin domisi, kaip geriau pasirengti ekstremalioms situacijoms. Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Zubienė sako, kad išaugęs susidomėjimas civiline sauga jaučiamas tiek iš įstaigų, įmonių, tiek iš pavienių gyventojų.

„Dažniausiai žmonės klausia, kur jiems reikėtų slėptis ištikus ekstremaliai situacijai, kur rasti slėptuvių, kaip paruošti rūsį, kad jame būtų galima saugiai išbūti pavojaus atveju. Kyla klausimų ir kaip reikėtų paimti vaikus iš darželio ar mokyklos, ką daryti, jei nelaimė užkluptų darbe, kaip grįžti namo“, – sako I. Zubienė.

Į tokius žmonėms kylančius klausimus civilinės saugos specialistai padeda atsakyti akcijos „Žinojimas saugo“ renginiuose, kurie jau įvyko Trakuose, Kaišiadoryse, Kretingoje, Šiauliuose ir Anykščiuose. Civilinės saugos mokymus pareigūnai rengia ir įmonių, įstaigų darbuotojams, lankosi Klaipėdos mokyklose.

Akciją „Žinojimas saugo“ inicijavo Vidaus reikalų ministerija kartu su PAGD. Šalies savivaldybėse iš viso numatyta surengti per 60 renginių.

Svarbiausią informaciją apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms gyventojai gali rasti ir specialioje interneto svetainėje – www.lt72.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?

Gana dažnai pasitaiko, kad įspėjamuosius pranešimus apie ekstremalų įvykį iš gauna ne visi gyventojai, kuriuos jie turėtų pasiekti. Tai gali ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Nesklandumų yra, bet „Svirpliukas“ duris atvers

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog ateinančią savaitę duris Klaipėdoje atvers rekonstruotas lopšelis-darželis „Svirpliukas“. Vaikai į įstaigą sugrįš po dviejų metų pertraukos. ...
2023-09-01
Skaityti daugiau

Miestas

Rengiasi atnaujinti Klaipėdos gaisrinės kompleksą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) ieško statybininkų administracinės paskirties ir specialiosios paskirties pastatų kompleksui, esančiam Klaipėdoje, Trilapio g. 12, ...
2023-08-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This