Klaipėdoje vyks išskirtinis paplūdimio tinklinio turnyras

Sportas

Klaipėda jau intensyviai ruošiasi išskirtiniam sporto renginiui – FIVB pasaulio turo „Beach Pro Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyrui. Nuo trečiadienio ryto sunkioji technika tonomis veža smėlį prie Jono kalnelio, kur bus konstruojamos dvi paplūdimio tinklinio aikštelės su atitvarais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš viso į miesto centrą per dvi dienas planuojama atgabenti net 800 tonų smėlio, įrengti 1500 žiūrovų talpinančias tribūnas, aštuonių metrų aukštyje įmontuoti didžiulį LED ekraną, pastatyti palapines sportininkams, teisėjams, medicinos personalui ir svečiams. Birželio 2-5 dienomis čia vyks pasaulinio lygio paplūdimio tinklinio kovos, kurias  bus galima stebėti nemokamai.

Į Klaipėdą atvyks net 34 valstybių tinklinio profesionalai, tarp kurių – svečiai iš Naujosios Zelandijos, JAV, Kinijos ir Venesuelos. Čia rungsis ir Ieva Dumbauskaitė su porininke Gerda Grudzinskaite bei Audriaus Knašo ir Patriko Stankevičiaus pora.

Pasak Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos (LAM) renginių organizatoriaus Tautvydo Lubio, pasiruošti tokio masto renginiui – didelis, sudėtingas ir ilgas procesas.

„Pirmas toks didelis renginys šioje vietoje. Techninių sprendimų ir iššūkių – galybė. Reikėjo kaip reikiant paskuti galvą ir pasitelkti fantaziją kaip suprojektuoti ir įrengti aikšteles ir visą kitą varžyboms būtiną įrangą“, – pasakojo T. Lubys.

Klaipėdos pliažo tinklinio klubo vadovas Andrius Dumbauskas pažymėjo, kad Lietuvoje po atviru dangumi tokio aukšto lygio ir su tokia plačia dalyvių geografija paplūdimio tinklinio turnyro nėra buvę.

„Klaipėdai didžiulė garbė ir prestižas savo mieste organizuoti tokio lygio varžybas. 2019 metais Klaipėdos Teatro aikštėje organizavome paplūdimio tinklinio turnyrą, tačiau dalyvių geografija ir mastas nebuvo toks platus, koks vyks jau kitą savaitę Jono kalnelio amfiteatre“, – pažymėjo jis.

Pasak jo, tris dienas prieš renginį atvyks inspektorius iš Austrijos, kuris turės įvertinti infrastruktūrą ir pasiruošimą turnyrui. Kol kas yra užsakyta 800 tonų smėlio, bet atsargai dar rezervuota 200 tonų, jei pritrūktų.

„Smėlis gabenamas iš karjero tarp Klaipėdos ir Priekulės. Tai yra geras, išsijotas smėlis, tik tiek, kad nėra toks baltas, kaip jūros, bet minkštas ir gražus. Darbai vyksta pagal planą“, – sakė A. Dumbauskas.

„Reikia apskaičiuoti kiekvieną smulkmeną ir detalę. Bus statomi 8 metrų bokšeliai, ant kurių bus montuojamas didžiulis LED ekranas. Turime įvertinti ir tai, kad gyvename Klaipėdoje, prie Baltijos jūros, kur oro sąlygos nėra prognozuojamos. Gali būti ir vėjų, ir audrų, tad turime įrengti viską saugiai ir apgalvotai. Juk niekada nežinosi, oras per savaitę gali pasikeisti kardinaliai. Turime būti viskam pasiruošę“, – teigė T. Lubys.

„Jono kalnelio tribūnose telpa apie 850 žiūrovų. Bus dar kelios surenkamos tribūnos ir VIP palapinė. Planuojame, kad vien sėdimų vietų bus per 1500, o dar, jei bus norinčių, didelis būrys žiūrovų varžybas galės stebėti ant Jono kalnelio šlaito ar atsistoję tiesiog prie įrengtų paplūdimio tinklinio arenų. Renginys – nemokamas, susirinks aukšto lygio tinklinio žvaigždžių, tad tikimės, kad tai pritrauks mases žiūrovų“, – sakė A. Dumbauskas.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Darius Čerka džiaugiasi, kad šiam renginiui didelį dėmesį skiria Klaipėdos miesto savivaldybė. Klaipėdos susidomėjimas bei indėlis organizuojant tokį renginį lėmė, jog buvo pasirinktas Lietuvos uostamiestis. Dalinai šį renginį finansuoja ir Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Savivaldybė noriai ir aktyviai dalyvauja turnyro organizavime. Esame labai patenkinti bendradarbiavimu. Matosi, jog miestas nori, kad toks renginys čia vyktų. Pasirinkta vieta – Jono kalnelis – atrodo įspūdingai. Džiugu, kad prie renginio prisideda ir visais organizaciniais reikalais padeda Lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos pliažo tinklinio klubas – be jų pagalbos mieste daryti tokį renginį būtų neįmanoma. Mes jau seniai kalbame apie tai, kad jeigu mieste nėra klubo, nėra žmonių, kurie būtų suinteresuoti, kad mieste jų sporto šaka vystytųsi – nieko nebus. Klaipėdos pliažo tinklinio klubo dėka tinklinis mieste yra vystomas jau daugiau nei dešimt metų, čia vyksta šalies pagrindiniai paplūdimio tinklinio renginiai. Todėl tikime, kad jeigu viskas pavyks kaip suplanuota, tai čia bus labai efektingas renginys“, – sakė D. Čerka.

3 Comments

  1. Tomas

    Gyvenam paplūdimyje, kur pilna vietų surengt varžybas, tai ne, reikia vežti smėlį į senamiestį. Kas tokius projektus tvirtina? Kiek tai kainuos?

    Reply
  2. nusivyles

    Su tokiais sunkvezimiais po ka tik rekonstruota skvereli, kas is jo liks???? vel galesite kitais metais prasyti milijono, rekonstrukcijai, kada ateis bent kazkiek normalesnis meras, kad tiokie cirkai nebevyktu tokioje vietoje.

    Reply
  3. Nu ja

    Su Čerka po čerką ir turnyras pavyks !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Rengiamasi Bastionų tilto ir gatvės statybai

Parengtas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl pastato Bangų g. 11 ir jo priklausinių bei iš privačių asmenų išpirktų garažų ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Miestas

Joninės sugrįžta į Jono kalnelį

Birželio 23-iosios vakarą, nuo 19.30 val., Joninių šventė Klaipėdoje vėl vyks Jono kalnelyje. Penktadienio vakarą renginio dalyvius pasitiks liaudiškų šokių ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Mums rašo, Svarbu

Jono kalnelis: „Padariau ir pamiršau“

Įspėjimas komentatoriams, kurie rašys, jog „geriau pasidžiaugtų, kad miestas gražėja, vietoj to, kad kabinėtųsi“ – džiaugiuosi, bet miesto ir ES ...
2023-05-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This