Nauja Klaipėdos rajono valdžia perdalino postus

Regionas

Susiformavus naujai valdančiajai daugumai ketvirtadienį vykusio Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo atleista mero pavaduotoja liberalė Audronė Balnionienė, jos bendrapartietis administracijos direktorius Justas Ruškys ir jo pavaduotoja konservatorė Rasa Petrauskienė.

Nauja mero pavaduotoja nuo gegužės 30 d. tapo valstietė Violeta Riaukienė, o Savivaldybės administracijai nuo birželio 7 d. vadovaus Tarybos narys Sigitas Karbauskas, kuris dėl to turės atsisakyti savo mandato. Jis buvo išrinktas su visuomeniniu rinkimų komitetu „Kuriam kartu“. Vadovavimo rajono savivaldybės administracijai parties jau turinti S. Karbauską gali pakeisti Regina Kernagienė.

Violeta Riaukienė ir Sigitas Karbauskas

Naują valdančiąją daugumą sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Kuriam kartu“ bei su konservotirų sąrašu išrinktas Jonas Dumašius.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos valdančioji dauguma dirbo apie metus.

„Šiais ypač pavojingais laikais, kai visas demokratinis pasaulis yra susitelkęs apginti Ukrainą, padėti nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms ir įveikti agresorę Rusiją, mūsų meras bei rajono politikai, užuot bandydami užtikrinti stabilumą, užsiima vietine ardomąja veikla, nukreipdami rajono bendruomenės dėmesį nuo svarbiausių dalykų. Manome, kad kovoms dėl valdžios postų šis laikotarpis yra labai netinkamas – naujai koalicijai tai garbės nedaro“, – taip šiuos pokyčius vertina be valdžios likusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkė Rasa Petrauskienė.

Šios frakcijos atstovai balsavimuose dėl pasikeitimų nedalyvavo.

„I valdžią grįžtantys seni sovietiniai paminklai, kuriuos jau nugriovė demokratinės ir modernios laisvos Lietuvos savivaldybės, įkaitais daro gyventojus. Klaipėdos rajono valdžia žengia didelį žingsnį atgal“, – teigė TS-LKD frakcijos Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje pirmininkas Alfredas Šiaulys.

1 Comment

  1. Anonimas

    Atvira Klaipeda cituoja tik konservatorius…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This