Šimtmečio mokyklos statyba brangsta kas 10 dienų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 30-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl bendrojo ugdymo mokyklos, vadinamos Lietuvos šimtmečio vardu, sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 statybos. 28 ir 29-asis papildomi susitarimai buvo pasirašyti prieš dešimt dienų iki pastarojo.

Nurodoma, kad papildomi darbai yra susiję „su sutartyje nenumatytų jungiamosios galerijos konstrukcijų įrengimu”. Artūro Šulco nuotr.

 „Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad po tų dviejų susitarimų pasirašymo naujosios mokyklos statybos statyba pabrango apie 250 tūkst. eurų – nuo 15,451 iki 15,702 mln. eurų. Prieš tai ši sutartis su UAB „Versina” buvo keista šių metų kovo viduryje. Sutarta naujosios mokyklos statybos kainą padidinti daugiau nei milijonu eurų. 

Jau tuomet statybos kaina tapo didesne nei antrojo rangos konkurso dalyvio, kurio pasiūlymas savivaldybei 2019-aisiais atrodė per brangus.

Pasirašius jau 30-ąjį papildomą susitarimą mokyklos statyba pabrango palyginti nedaug – nuo 15,702 iki 15,748 mln. eurų, įskaitant pridėtinės vertės mokestį. Nurodoma, kad papildomi darbai yra susiję „su sutartyje nenumatytų jungiamosios galerijos konstrukcijų įrengimu”.

Teigiama, kad šis papildomas susitarimas neturės įtakos numatytiems darbų atlikimo terminams.

Pagal 2019-ųjų birželį pasirašytą sutartį mokyklos statybų konkursą laimėjusi UAB „Versina” įsipareigojo 10,922 mln. eurų vertės mokyklos statybos darbus atlikti per 16 mėnesių. Kitas rangos konkurso dalyvis – UAB „Eikos statyba“ – mokyklą siūlėsi pastatyti už 14 mln. 829 221 eurą.

Po sutarties pasirašymo netruko paaiškėti, kad darbai gerokai vėluos – iš pradžių vėlavo inžinerinių tinklų iškėlimas, kurį papildomai finansavo savivaldybė, buvo prasidėję ir ginčai dėl projekto su jį parengusiais architektais, tad rangos sutarties vykdymas buvo sustabdytas aštuoniems mėnesiams.

INFORMACIJA

Sportinis mokyklos korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerinės plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos. 

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo(si) procesą šiltuoju metų laiku.

5 Comments

  1. Zebras

    Kas yra Versina? Ogi bankrutavusi Švyturio areną stačiusi Vėtrūna. O kaip ji ją statė ir kiek ji pabrango kol pastatė ,dar yra žmonių kurie atsimena…. Tik ne Klaipėdos savivaldybės veikėjai. Mes įptarę ant to pačio grėblio laipioti…..

    Reply
  2. Klaipėdietis

    Brangimam dar nepabaiga. Kai susidurs su automobilinjo eismo užblokavimu , pradėjus mokyklai dirbti , reikės įrenginėti šviesaforines sankryžas ,nes kitaip bus užsikišamas automobiliais eismas ypač ryte vežant mokinius į Šimtmečio mokyklą nepamirškit kad netolimoje ateityje prisijungs Holivudo kvartalas ir naujas daugiaaukščių kvartalas prie danės už mokyklos.

    Reply
  3. Veika

    Pigiai nieks negali pastatyti, viskas kainuoja tiek kiek kainuoja, čia projektuotojai daug ką pražioplino, nenumatė, o padaryti tai reikia, todėl ir apmokėti už tai reikia, jokia Eika veltui to būtų nedariusi !

    Reply
  4. miestelėnas

    Aš tik vieno nesuprantu.. statybų įmonė vėluoja, tai jai turėtų būt taikomi išskaitymai ir baudos. Dabar jie ėjo į konkursą, dalyvavo ir laimėjo su savo maža kaina bet reziumė ji jau tiek padidinta kad viršyja kitus konkursantus, logiką paaiškinkit? kaip toks dalykas kaip galerijų konstrukcijos gali būti nenumatytos sąmatoj? tai ta galerija visur figuruoja. Jei jau taip sąmata surašyta kur daug ko trūksta tai kažkap reik kepurę skalpuoti ir viešinti. Kas parengė projektą matomai, sąmatinikui ar čia vingurybės statybininko už kiekvieną slieką prisidurt ir savivaldybė linksi (reiktų abiejuose galuose po vidaus tyrimą atlikt, pradedant FNTT)?
    UAB Versina direktorius Vytautas Banys, jau yra nuteisti pustrečių metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant dvejų metų laikotarpiui, už turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tai matom kad veikėjas konkretus ir įsisukęs tarppolitinius žaidimus. Ar nėra jokių sąsajų su KLP savivaldybe ir kodėl taip lengvai tos statybos virsta šimtmečio, net neabejoju. ŽURNALISTAI gal pasidomėkit kas čia vyksta, ar irgi visi papirkti tyli..
    Straipsnis apie minėta „veikėją” žemiau

    Skaityti daugiau: https://www.diena.lt/naujienos/kriminalai/nusikaltimai/teismas-tvarkai-ir-teisingumui-skyre-112-tukst-euru-bauda-ir-konfiskavo-279-tukst-euru-1015593

    Reply
  5. Nojus

    Pasveikinkim vieni kitus. Eika būtų pastačiusi mokyklą pigiai, dabar turėsime brangią mums visiems, Šimtmečio suktybių mokyklą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This