Klaipėdiečiai ir švęsdami nepamiršta pagalvoti apie savo saugumą

Miestas

Šeštadienį Kaimynų dieną šventę Klaipėdos Vitės bendruomenės nariai ir svečiai buvo kviečiami ne tik pramogauti, bet ir daugiau sužinoti apie pasirengimą ekstremaliems įvykiams.

Civilinės saugos specialistai pastebi, kad nuo šių metų vasario 24 dienos, kai Ukrainoje prasidėjo karas, iš Lietuvos gyventojų sulaukia daug klausimų dėl to, kaip pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu.

Siekdama kuo geriau informuoti gyventojus apie tai, kas svarbiausia rengiantis atremti bet kokį pavojų, Vidaus reikalų ministerija kartu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu inicijavo informacinę akciją „Žinojimas saugo“.

Startavę gegužės 16 dieną, akcijos renginiai per mėnesį įvyks visose šalies savivaldybėse. Viešuose renginiuose, kuriuose dalyvauja įstaigų, įmonių darbuotojai, seniūnai ir seniūnaičiai, gyventojų bendruomenės, specialistai pataria, kaip pasirengti ekstremaliems įvykiams, kaip susikrauti išvykimo krepšį, kaip apsaugoti namus ir savo artimuosius, atsako į kylančius klausimus.

„Žmonės tikrai domisi ir jau nemažai žinančių, kaip apsaugoti save, jeigu kas nutiktų. Labai svarbu jau dabar su šeimos nariais aptarti, ką kiekvienas darytume konkrečioje situacijoje, kaip ir kur susitiktume, kokius daiktus pasiimtume. Tada ištikus ekstremaliai situacijai būtų daug mažiau pasimetimo, galėtume veikti greičiau ir padėti ne tik sau, bet ir kitiems“, – sako mokymus vedanti Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Zubienė.

Vitės kvartalo Kaimynų šventėje žmonės galėjo daugiau sužinoti apie ugniagesio-gelbėtojo ar policijos pareigūno profesiją, pasimatuoti pareigūnų darbo aprangą, prisėsti prie tarnybinio automobilio vairo.

Naujausia Vidaus reikalų ministerijos inicijuota sociologinė apklausa parodė, kad Lietuvos gyventojai yra geriau pasirengę nelaimėms. Daugiau nei pusė respondentų teigia žinantys, kaip elgtis stichinių ar žmogaus sukeltų nelaimių metu.

Anot apklausos, ir toliau auga pasitikėjimas visomis viešąjį saugumą užtikrinančiomis tarnybomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Biržos tiltas: remontininkų apetitas viršija 2 milijonus

Paaiškėjo, ką turėjo omenyje Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, po dar viena nesėkme pasibaigusio Biržos tilto remonto konkurso, sakydamas, kad vienintelio ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This