Dar kartą pratęstas buvusio „Grigeo Klaipėda” vadovo turto areštas

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kaltinamuoju tapusiam buvusiam „Grigeo Klaipėda vadovui bei dabartiniam įmonės valdybos pirmininkui Robertui Krutikovui niekaip nepavyksta atsikratyti jo nuosavybei pritaikyto arešto.

Robertas Krutikovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

109 tomus sudarančioje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų yra pareikšti „Grigeo Klaipėda“ ir dar 14-ai esamų bei buvusių šios įmonės darbuotojų: R. Krutikovui, Vasilij Jefimov, Arūnui Skierui, Aivarui Petrokui, Irmantui Zubrui, Vidmantui Mačiukui, Ritai Liakstutytei, Arūnui Pasvenskui, Rimantui Jonui Bieliauskui, Martynui Butkevičiui, Gintautui Pangoniui, Tomui Eikinui, Žygimantui Žilevičiui ir Rimai Ivaškevičienei.

Konkrečiai R. Krutikovui yra pareikšti kaltinimai pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Jis kaltinamas tuo, kad organizuota grupe sistemingai pažeidinėjo teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos taisykles dėl ko buvo padaryta didelė žala gamtai, klastojo dokumentus ir jais disponavo dėl ko buvo padaryta didelė žala, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi siekdamas turtinės ir kitokios asmeninės naudos.

Dar 2020-ųjų sausio pabaigoje prokurorės nutarimu šešiems mėnesiams buvo laikinai apribota R. Krutikovo nuosavybės teisė į žemės sklypą ir individualų gyvenamąjį namą. Tokios procesinės prievartos priemonės terminas toliau buvo tęsiamas ikiteisminio tyrimo teisėjų nutartimis. Paskutinę tokią balandžio pabaigoje priėmė Šiaulių apygardos teismas – ja apribojimas turtui buvo pratęstas iki liepos 27 d.

Kaip ir vasarį, nesutikdamas su tokia nutartimi R. Krutikovo advokatas Rolandas Tilindis pateikė skundą Apeliaciniam teismui. Jis vėl dėstė, kad toks nuosavybės teisės ribojimo taikymas R. Krutikovo atžvilgiu esą pažeidžia proporcingumo principą ir kt. Advokatas akcentavo ir aplinkybę, kad jo kliento atžvilgiu nėra pareikšta jokių civilinių ieškinių.

Tačiau ir kitas Apeliacinio teismo teisėjas – Evaldas Gražys – išnagrinėjęs tokį skundą jį atmetė. Tokia nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo dienos ir yra neskundžiama.

Pirmasis baudžiamosios bylos posėdis Šiaulių apygardos teisme turėtų vykti rugsėjį.

2 Comments

  1. Autoriui

    Tik trylika asmenu isvardinta

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū, kad pastebėjote – Rimą Ivaškevičienę buvau „pametęs”.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This