Iš nelegalaus sąvartyno išvežė keliasdešimt kilogramų šiukšlių

Aplinkosauga

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“  jau antrus metus prisijungė prie visame pasaulyje vykstančios švaros akcijos River Cleanup. Daugiau nei pusšimtis įmonės darbuotojų švarino III-ios vandenvietės prieigas ir Vilhelmo kanalo pakrantę. Šiais metais bendrovės kolektyvas per dvi valandas išvalė daugiau nei 10 kilometrų teritorijos ir surinko bemaž toną šiukšlių.  

Lietuvoje  VšĮ „Žaliosios politikos institutas“ bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojus įtraukė į aktyviausių komandų sąrašą ir apdovanojo rėmėjų dovanomis. Organizatorių nuotr.

Vilhelmo kanalo pakrantėje ir miške mėtėsi ne tik pramogautojų paliktos šiukšlės – plastikiniai buteliai, alkoholio skardinės, plastiko maišeliai, rūbai, padangos. Tačiau labiausiai nemaloniai nustebino atrastas nelegalus šiukšlynas, kuriame, regis, šiukšlės suvežtos iš statybvietės ir užverstos žemėmis, o šalia mėtėsi keli maišai putplasčio gabalų, kuriame, panašu, buvo auginami daržovių ar vaismedžių daigai.

„Džiaugiuosi, kad kolektyvas noriai ir gausiai jungiasi į įvairias socialines akcijas. Pavasarį pasodino mišką Vėžaičių girininkijoje, o dabar prisijungė prie pasaulinės akcijos švarindami Vilhelmo kanalo pakrantę. Tai brandžios bendruomenės, kuriai rūpi gamta ir aplinka kokioje augs mūsų vaikai ir anūkai, pavyzdys“, – pranešime pažymi bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

INFORMACIJA

River Cleanup akcija – tai Belgijoje gimusi idėja, kuri jau trečius metus vykdoma ir Lietuvoje. Idėja paprasta – gyventojus tą patį savaitgalį pakviesti visame pasaulyje susitelkti upių ir kitų vandens telkinių bei pakrančių valymui, taip užkertant kelią atliekų patekimui į vandenynus. Šios akcijos organizatorius Lietuvoje  VšĮ „Žaliosios politikos institutas“ bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojus įtraukė į aktyviausių komandų sąrašą ir apdovanojo rėmėjų dovanomis. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This