Bus pergręžiamas vienas I vandenvietės gręžinys

Verslas

280 metrų gylio Klaipėdos miesto I vandenvietės, esančios Liepų gatvėje, geriamojo vandens gavybos artezinis gręžinys Nr. 14 bus pergręžiamas. Esamo vieno iš šešių gręžinių kolona yra prakiurusi.

„Iš gręžinio tiekiamame vandenyje matomos kietosios dalelės, kurios kenkia vandens ruošimo įrenginiams, reikalingas gręžinio pergręžimas, – rašoma paskelbtose AB „Klaipėdos vanduo“ viešųjų pirkimų dokumentuose. – Gręžinys yra fontanuojantis, gręžinio fontanavimas siekia iki 9 m vandens stulpo”.

Gręžinį atnaujinti tikimasi per metus. Jo gylis – gylis – 280 m. Vandeningas sluoksnis – permo. Gręžinio debitas apie 215 m3/h. Senasis gręžinys bus likviduotas – užkimštas. 

Naujam gręžiniui reikės rasti tinkamą vietą ir parengti projektą pergręžimui, pirmo kėlimo siurblinės įrengimui, vandentiekio tinklų įrengimui, elektrotechnikos, automatizacijos ir procesų valdymo darbams. Jo konstrukcija ir parametrais bus analogiški esamam gręžiniui.

INFORMACIJA

Pirmasis Memelio miesto artezinis gręžinys buvo pradėtas išgręžtas 1898 metais. Jo gylis siekė 277,85 m. Jo pradinis vandens debitas – apie 1700 litrų per minutę. Vandens čiurkšlės aukštis siekė net 38 metrus virš žemės paviršiaus.Vandens temperatūra buvo apie 15 laipsnių.

Šiuo metu I vandenvietės projektinis pajėgumas yra 19 000 m³ per parą. Faktiškai vartotojams patiekiama apie 10 000 m³ per parą. Visos vandenvietės  darbas valdomos nuotoliniu būdu iš centrinės dispečerinės.

1 Comment

  1. Nuomonė

    Matyt su kastuvais kas jei metus laiko.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This