Klaipėdoje paplūdimio tinklinio turnyre – sportininkai iš 26 šalių

Sportas

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio ypatingoje Klaipėdos vietoje – Jono kalnelio amfiteatre – vyks pirmą kartą uostamiestyje rengiamas „Pro Beach Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras.

Pasikeitus tarptautinių paplūdimio tinklinio turnyrų sistemai, kiekvienas „Pro Beach Tour“ turnyras yra labai svarbus renkant pasaulio reitingo taškus, nes tik pagal juos galima patekti į „Futures“, o vėliau – ir į aukštesnių serijų turnyrus.

Pauliaus Matulevičiaus nuotr.

Į uostamiestį atvyks net 26 šalių sportininkai iš viso pasaulio. Žiūrovai galės išvysti ne tik geriausias Lietuvos poras, bet ir paplūdimio tinklininkus iš tokių šalių kaip Naujoji Zelandija, Kinija, Egiptas, Venesuela, Čilė, Kanada, Japonija, JAV ir Libanas.

„Viskas prasidėjo nuo iniciatyvos, prie kurios labai prisidėjo Lietuvos tinklinio federacija, Klaipėdos pliažo tinklinio klubas. Jono kalnelis pasirinktas todėl, kad buvo įvykdyta amfiteatro rekonstrukcija ir buvo uždegta žalia šviesa tokiems renginiams“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Lietuvai pagrindinėse varžybose atstovaus po keturias vyrų ir moterų komandas. Dar po vieną mūsiškių porą varžysis kvalifikacijoje.

„Turime vis daugiau profesionaliai sportuojančių porų, bet pasikeitus Pasaulio turo turnyrų organizavimo sistemai, dėl didelės paklausos mūsiškiams yra sunku patekti į varžybas. Kaip organizatoriai, mes Klaipėdoje galime turėti net po penkias poras, todėl turnyras neabejotinai duos daug naudos“, – kalbėjo LTF prezidentas Darius Čerka.

Ketvirtadienį nuo pat ryto vyks kvalifikacinės varžybos. Jose dalyvaus maksimalus komandų skaičius – po 16 vyrų ir moterų porų. Po keturias poras pateks į pagrindines varžybas.

Moterų kvalifikacinėse varžybose Lietuvai atstovaus Karolė Virbickaitė ir Ainė Raupelytė, o vyrų – Gilbertas Kerpė ir Linas Petravičius.

Tuo tarpu pagrindinėse varžybose, kuriose dalyvaus 16 komandų, šeimininkai turi teisę deleguoti po keturias komandas.

Antrąjį reitingą tarp visų dalyvių turi Klaipėdos pliažo tinklinio klubo atstovės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė duetas. Taip pat mūsų šalies garbę gins sėkmingai sezoną pradėjusios Monika Paulikienė ir Erika Kliokmanaitė bei dar dvi poros – Ieva Vasiliauskaitė ir Urtė Andriukaitytė bei Skalvė Križanauskaitė ir Ariana Rudkovskaja.

Klaipėdietė I. Dumbauskaitė yra sužavėta galimybe žaisti tokioje ypatingoje uostamiesčio vietoje

„Vieta tikrai viršijo visus lūkesčius. Esu šią vietą daug kartų mačiusi be smėlio bei tinklų ir kažkada net buvo kilusi mintis, kad čia puikiai tilptų aikštelės. Kai pamačiau, kaip viskas atrodo, likau labai sužavėta“, – sakė ji.

Tinklininkė pripažįsta, kad prognozuoti turnyro eigą labai sudėtinga, nes nėra aiškios kitų komandų galimybės. O ir ji pati su G. Grudzinskaitė žaidžia gana banguojančiai.

„Mūsų lūkesčiai yra patys didžiausi. Labai norėtume žaisti paskutinę dieną, kai vyks pusfinaliai ir finalai, bet nieko negaliu garantuoti. Visgi jei bus didelis žiūrovų palaikymas, tai mums tikrai padės ir sekmadienį galbūt turėsime Lietuvos komandas finaluose“, – sakė I. Dumbauskaitė.

Aukščiausią reitingą turi austrės Dorina Klinger ir Ronja Klinger.

Vyrų pagrindinėse varžybose Lietuvai atstovaus praėjusiais metais pirmąjį FIVB turnyrą laimėję Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius, taip pat didelę tarptautinių varžybų patirtį turintys Artūras Vasiljevas bei Robertas Juchnevičius. Pergalių Klaipėdoje sieks dar du Lietuvos duetai – Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas bei Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius.

Turnyras, kurio bendrą prizų fondą sudaro 10 tūkst. eurų, baigsis sekmadienį.

Savaitgaliui artėjant, Klaipėdoje pagal orų prognozes numatoma vis daugiau saulės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Apdovanojo geriausius sportininkus moksleivius

Klaipėdos Piliavietės konferencijų salėje vyko Klaipėdos miesto moksleivių sporto apdovanojimai – pagerbti 244 šių metų Lietuvos čempionai, padėkų sulaukė ir ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This