Prabangus būstas pajūryje: kokios tendencijos?

Regionas

Prabangų nekilnojamąjį turtą parduodančio biuro „Baltic Sotheby’s International Realty“ ekspertas Robertas Karalius tikina, kad lietuviams jau darosi svarbu, kad pastatai būtų tvarūs, taupūs, juose būtų įrengtos naujausios technologijos.

Anot jo, rinka pajūryje ir toliau išlieka aktyvi, tačiau pasiūla kiek sumažėjusi.

„Išparduoti pagrindiniai prabangūs projektai tiek Palangoje, tiek Nidoje, todėl tikrai išskirtinio turto mažėja, ypač Neringoje. Pikas buvo 2021 metais, kai buvo pasirašytas tikrai įspūdingas kiekis sandorių, o kur dar preliminarios sutartys, kurios neatsispindi Registrų centro sandoriuose. Pastebėjau, kad pastaruoju metu kiek padaugėjo pasiūlos pigesniame ir vidutiniame segmentuose, ypač antrinėje rinkoje, tačiau prabangaus ir išskirtinio turto visada trūksta. Brangiausias NT pajūryje išlieka Neringoje ir Palangos išskirtinėse vietose. Taip pat atsiranda naujų vietų šalia jūros, kurios nebūtinai yra pačioje Palangoje ar Neringoje, tačiau išsiskiria savo unikalumu – gamta, architektūra ir pačia projektų koncepcija. Mažėjant vietos NT projektų vystymui Palangoje ir Neringoje vis dažniau atrandamos išskirtinės vietos aplinkui, kuriose kuriamos uždaros bendruomenės, sukuriama visa reikalinga infrastruktūra bei savotiška ramybės oazė. Palangoje vis dar nepralenkiamas projektas – „Eglės“ apartamentai, jau pastebima šių būstų sandorių ir antrinėje rinkoje, o Nidoje – „Auksinės kopos“, kur dar nepabaigus projekto jau parduoti 62 apartamentai iš 64″, – pranešime spaudai cituojamas R. Karalius.

Jis prognozuoja, kad prabangiausi NT objektai išliks populiarūs bet kuriuo metu, nes jų esą visada trūksta, tad vertė nuolat kyla.

„Neringa – išskirtinė vieta, kurioje labai ribotos vystymo galimybės. Norint įsigyti būstą čia, neužtenka turėti tikrai didelį biudžetą. Dažnai jo gali tiesiog nebūti pasiūloje. Unikalių objektų galima atrasti ir antrinėje rinkoje. Neseniai buvo parduotas rekonstruotinas istorinis namas ant marių kranto Pervalkoje – tai itin retas ir geidžiamas pirkėjų objektas Lietuvoje. Palangoje taip pat – atrodytų pasiūla tų objektų yra, tačiau įvertinus kriterijus, keliamus turtingų pirkėjų, pasirinkimas visada sumažėja iki minimalaus. Pigesnis ir vidutinis NT yra kiek jautresnis vyraujančioms tendencijoms, ekonominei situacija”, – teigė R. Karalius.

Pasak eksperto, daugiau kaip 90 proc. pirkėjų Lietuvos pajūryje išlieka lietuviai. Dažniausiai tai – žinomi verslininkai, iš kurių didelę dalį sudaro jaunoji karta. Teigiama, jog tokį turtą jie perka ne investicijai, o savo šeimos poreikiams, kur galėtų kokybiškai praleisti atostogas ar ilgesnius savaitgalius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This