Sugrįžta skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“

Vasara

Lietuvos bibliotekos kviečia dalyvauti jau septintame skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“. Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. vyksianti skaitymo skatinimo akcija iššūkyje dalyvauti kviečia įvairaus amžiaus skaitytojus.

Skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“ dalyvauti kviečiami ir skaitytojai, turintys regos negalią, autizmo spektro sutrikimų, disleksiją ar panašių sunkumų, dėl kurių jie negali skaityti spausdinto teksto.

„Mums atrodo, kad nori skaityti – imi ir skaitai. Tačiau viskas nėra taip paprasta žmonėms, negalintiems skaityti įprastai, – sako Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorė Inga Davidonienė. – Nei knygynai, nei bibliotekos jiems padėti dažniausiai negali. Kitaip skaitantiems reikalinga prieinamo skaitmeninio formato knyga. Virtualioje bibliotekoje ELVIS saugoma daugiau nei 14 000 pavadinimų leidinių tiems, kas negali skaityti įprastai. Pakvieskime savo artimąjį, draugą, tėtį ar mamą praverti šios virtualios bibliotekos duris, kad įkvėpti knygų magijos galėtų visi. Juk garsinės knygos pasakojama istorija – ne mažiau magiška.“

Norint dalyvauti vasaros skaitymo iššūkyje, reikia užsiregistruoti svetainėje www.vasarasuknyga.lt ir perskaičius knygas suvesti jų pavadinimus. Šių metų užduotys: perskaityti knygą apie žmogaus ryšį su gyvūnu (-ais); perskaityti Baltijos šalių autoriaus knygą; perskaityti biografinę knygą; perskaityti knygą, kurios pavadinimas – vienas žodis; perskaityti šeimos nario vaikystėje mėgtą knygą.

Visų, įveikusiųjų vasaros knygų iššūkį laukia staigmenos, o didžiuosius prizus įsteigė pagrindinė akcijos rėmėja – išmaniųjų technologijų bendrovė „Xiaomi“. Ji pasirūpino, kad net 47 burtų keliu atrinkti iššūkį įveikę dalyviai laimėtų išmanius ir inovatyvius prizus – planšetę, mobiliuosius telefonus, išmaniąsias apyrankes ir kt.

„Vasara su knyga“ – tai septintus metus apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų, Lietuvos aklųjų bibliotekos su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija organizuojama skaitymo skatinimo akcija. Vien pernai perskaitytos 105 867 knygos, skaitymo iššūkį įveikė per 17 000 žmonių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujo skaitytojų klubo kūrėjos siekia suburti aktyvią knygų mylėtojų bendruomenę

Kovo 27 dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyks pirmasis skaitytojų klubo „Mūsų“ susitikimas. Kas mėnesį vyksiančiuose susitikimuose klubo ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

„Vasaros su knyga" nugalėtojas - Kalnupės padalinys

Šiemet pagerintas skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ rekordas. Visose Lietuvos bibliotekose perskaityta beveik 150 tūkst. knygų. Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų ...
2023-09-05
Skaityti daugiau

Vasara

Tarp akcijos „Vasara su knyga" aktyviausiųjų - ir vienas Klaipėdos bibliotekos filialas

Vasarai įpusėjus, pusiaukelę pasiekė ir skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“, kurį šiemet jau aštuntą kartą rengia Lietuvos apskričių ir savivaldybių ...
2023-07-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This