Paplūdimio tinklinio turnyro kvalifikacijoje – viena lietuvių pergalė

Sportas

Ketvirtadienį prie Jono kalnelio prasidėjo keturias dienas truksianti paplūdimio tinklinio fiesta. 26 šalių komandos stojo į kovą pirmą kartą uostamiestyje vykstančiame „Pro Beach Tour Futures“ serijos turnyre. Kvalifikacinėse varžybose dalyvavo trys Lietuvos komandos.

Vyrų kvalifikaciją sėkmingai pradėjo Linas Petravičius ir Gilbertas Kerpė. Mūsiškiai pirmajame atrankos rate 2-1 (15:21, 31:29, 15:8) nugalėjo lenkus Mikolajų Miszczuką ir Miloszą Kruką. Ketvirtą reitingą kvalifikacijoje turėję lenkai laimėjo pirmą setą, bet antrajame aistringai sirgalių palaikomi lietuviai jau kibo į atlapus varžovams. Dramatiškame ir užsitęsusiame antrajame sete galiausiai triumfavo L. Petravičius ir G. Kerpė. Gerą bangą pagavę lietuviai trečiajame sete jau dominavo prieš palūžusius Lenkijos tinklininkus ir pateko į kitą etapą.

Mato Baranausko nuotr.

Deja, bet antrajame atrankos rate mūsiškiai po atkaklios kovos 1-2 (21:16, 15:21, 12:15) nusileido norvegams Markusui Molui ir Nilsui Ringoenui.

„Kai pralaimi, apmaudo visada yra, ypač po lygios kovos. Iš kitos pusės, tai tik sezono pradžia ir mums pirmas toks stiprus turnyras. Labai smagu man pirmą kartą sudalyvauti pasaulio ture. Ypač smagu buvo sulaukti tiek daug palaikymo. Smagi patirtis, – sakė G. Kerpė. – Mums šiek tiek dar trūksta fiziškumo. Dėl praktikos stokos trūksta ir susižaidimo.“

G. Kerpė prisipažino, kad žaisti pirmą mačą ryte buvo sudėtinga ir dėl vėsaus oro. Visgi popiet Klaipėdoje įsišvietė saulė ir sąlygos žaisti buvo itin palankios.

Moterų kvalifikacijoje lietuvėms pergalių pasiekti nepavyko. Paskutinę akimirką teisę dalyvauti turnyre gavusios Irina Zobnina ir Danielė Kvedaraitė 0-2 (19:21, 17:21) nusileido amerikietėms Jade Race ir Tiffany Creamer, o Karolės Virbickaitės ir Ainės Raupelytės duetas 0-2 (12:21, 15:21) neatsilaikė prieš prancūzes Elsą Descamps ir Marinę Kinną.

Penktadienį Klaipėdoje prasidės pagrindinės varžybos, kuriose dalyvaus po 16 vyrų ir moterų komandų. Lietuvai atstovaus po keturias vyrų bei moterų poras. Vyrų turnyre Lietuvos garbę gins Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius, Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius, Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas, Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius, moterų – Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė, Ieva Vasiliauskaitė ir Urtė Andriukaitytė, Monika Paulikienė ir Erika Kliokmanaitė, Skalvė Križanauskaitė bei Ariana Rudkovskaja.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdoje varžėsi 41 paplūdimio tinklinio komanda

Savaitgalį Klaipėdoje įvyko pirmas Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato atrankos etapas, kuriame dalyvavo 28 vyrų ir 13 moterų komandų. Atkaklios kovos ...
2023-07-24
Skaityti daugiau

Sportas

Apdovanoti paplūdimio tinklinio turnyro nugalėtojai

Penktadienio vakaro „GO“ arenos karaliene tapo Viktorija Mišeikytė, o karaliumi tituluotas Simas Kiriliauskas. Nugalėtojams įteikta po dėžę gaivinančių gėrimų. Vyrų ...
2022-09-24
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos paplūdimyje – naktinis tinklinio turnyras

Penktadienio vakare Antrosios Melnragės paplūdimyje įvyko naktinis įmonių tinklinio turnyras. Šis Klaipėdos pliažo tinklinio klubo renginys jau yra tapęs tradicija ...
2022-08-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This