Sukilėlių gatvės rekonstrukcija finišuos jau šį mėnesį

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Tikimės užbaigti iki liepos 1 dienos”, – drąsiai taria Andrius Dobranskis, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, nors pagal sutartį su UAB „VVARFF”  Sukilėlių gatvės rekonstrukcija turi būti užbaigta iki 2023 metų kovo.

Artūro Šulco nuotr.

Ši gatvė iš pietinės pusės, nuo Daržų gatvės, jau išgrįsta apie 10 kg svorio akmenimis, atvežtais iš Ukrainos.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau dalis jos, artėjant prie Teatro aikštės, grindžiama senaisiais akmenimis. Pasak A. Dobranskio, taip ir buvo suplanuota – tokie buvo paveldosaugos institucijų reikalavimai.

Artūro Šulco nuotr.

Akcentuodamas darbų pabaigos datą jis pabrėžia, kad finiše gali likti ir vienas nebaigtas darbas ties sankryža su Daržų gatve: ten po grindiniu reikia pravesti požemines komunikacijas. Tačiau nėra užtikrintumo, ar pavyks sklandžiai projektą suderinti su Kultūros paveldo departamentu.

Sukilėlių ir Daržų gatvių sankryža. Artūro Šulco nuotr.

Iki rekonstrukcijos Sukilėlių gatvėje šaligatvis realiai buvo tik vienoje pusėje (rytinėje dalyje buvo tik vienos šaligatvio plytelės pločio takelis). Jo būklė buvo labai prasta, o taip pat dėl prastos dangos gatve pravažiuojančių mašinų sukeltų vibracijų triukšmas alino aplinkinius namus. 

Artūro Šulco nuotr.

UAB „VVARFF” pagal tą pačią sutartį turi rekonstruoti ir Teatro gatvę. Bet čia darbai dar neprasidėjo, nors Sukilėlių gatvė grindinys iki jos jau beveik baigtas.

Sukilėlių gatvės rekonstrukcija priartėjo prie Teatro aikštės ir gatvės. Artūro Šulco nuotr.

A. Dobranskis sako, kad baigę darbus Sukilėlių gatvėje, darbininkai „persimes” į Vežėjų gatvę, kurios rekonstrukcija buvo sustojusi dėl sutrikusio tiekimo iš Ukrainos. Nors darbai Vežėjų gatvėje jau irgi pamažu stumiasi į priekį. 

Pasibaigus rekonstrukcijai, kelininkai turėtų susirinkti savo inventorių bei techniką, statybines medžiagas iš aplinkinių teritorijų, jas sutvarkyti.

Artūro Šulco nuotr.

„Atvira Klaipėda” anksčiau skelbė, kad UAB „VVARFF” iš Plungės jau yra laimėjusi per 32 milijonų vertės Klaipėdos savivaldybės skelbtų viešųjų pirkimų konkursų.

13 Comments

  1. Hansas

    Oorvos degsit pragare su savo naujais grindiniais.

    Reply
  2. Valdas

    Velniai jus rautų, siaurakakčiai kolūkiečiai… Atleiskite už retoriką, tačiau kai atrodo, kad jau jokia barbarystė mano mylimoj Klaipėdoj nebegali nustebinti, ima ir tavo akyse nutrina autentiškos senamiesčio gatvelės atkarpą. Ir žiūri bukomis kiaulės akimis, kurios atima valią ir viltį labiau nei pats naikinimo aktas, nes matai, kad tos akys nieko nesupranta. Jos tiesiog nesupranta ką daro, bet turi galią daryti neatitaisomai žalai. Ir jokie žodžiai ar paskaitos nenušvies tų beviltiškų protų. Beviltiškumo jausmas kai naikina kažką brangaus ir akivaizdžiai vertingo, bet niekas negali padaryti nieko, nes čia gyvulių ūkis, o mums vadovauja kiaulės.

    Reply
    • Valdui

      Eik, balvone, dirbti, niekų nerašinėjęs.

    • to to valdui

      Balvone skaityk kas parasyta ir įsigilinti į teksto prasmę ir esmę..

    • atsakiusiam

      Ką čia gilintis į akivaizdaus paciento minčių trydą.

    • To Valdas

      Tu is Anglijos fermu cia rasai ???

  3. Puiku

    Labai gerai, kad senamiesčio „autentiškus ” riedulius lygiais akmenimis keičia, bus galima ir pėsčiomis pereiti !

    Reply
  4. Anonimas

    Kokiu Sukileliu vardu ta gatve pavadinta, nes jokio sukilimo kaip zinoma, nebuvo ?

    Reply
  5. Klaipėda

    Ir kuo neįtiko senieji gatvės grindinio akmenys? To senamiesčio tiek nedaug Klaipėdoje, o su naujomis renovacijomis naikinamas autentiškumas. Kodėl paveldosaugininkai praleidžia tokius projektus, žino jie patys. Kažkokia „mišrainė” bus senamiestyje: biški autentikos, biški naujų akmenų, plokščių, trinkelių. Gaila, kad tai nesaugomas Klaipėdos senamiesčio autentiškumas.

    Reply
    • Memelender

      Labiausiai senamiesčio autentiškuma gadina visur numestos skarbonkės ir žalieji skverai.

  6. Anonimas

    Labai gražu ir tvarkinga, senamiestis nėra didelis, tad tikiuosi jis visas bus taip sutvarkytas. Net malonu akiai ir negėda prieš svečius.

    Reply
  7. Joris

    Bus labai gražu. Jei dar fasadų dažų pardavėjai ir į Klaipėdą užsuktų ir atvežtų ne vien raudonų dažų, atsiranda viltis, kad čia žmonės sugrįžti gali- ne tik savi, bet ir svečiai…

    Reply
    • Pritariu.

      Gatvės gražios, labai tvarkinga ir gražu,bet namų fasadai tokie baisūs, kad bado akis. Senamiestyje, H.Manto g. gyvenantys žmonės, renovuokite savo namus, prisidėkite prie Klaipėdos klestėjimo. gėda gyventi taip aptriušusiuose namuose pačiame miesto centre. O jei neturite tam lėšų, kraustykitės kur toliau iš centro, užleiskite vietą tiems, kuriems ne visvien, kaip atrodo miesto senamiestis ir centras. Miesto valdžios paskatinimas, suinteresuotumas ir prisidėjimas, mano nuomone, taip pat turėtu būti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This