Festivalis „Myliu Palangą“- jau šį savaitgalį

Regionas

Po dviejų metų pertraukos sugrįžta meno, muzikos ir amatų festivalis „Myliu Palangą“.

Anot jo organizatorių, jau pirmąjį birželio savaitgalį vyksiantis trijų dienų renginys pasiūlys plačią programą visos šeimos laisvalaikiui ir pakvies susitikti su skirtingais meno šakų atstovais, tradiciškai apsilankyti mugėje ir paskanauti įvairiausių pasaulio virtuvių patiekalų.

Festivalis įsikurs šešiose pagrindinėse Palangos erdvėse: miesto aikštėse, skveruose ir gatvėse bei Palangos botanikos parke. Čia, šalia Gintaro muziejaus, po atviru dangaus skliautu įsikurs „Gradiali“ pieva, kurioje vyks sveikatinimo užsiėmimai bei edukacinės veiklos. Greta Palangos svečių pamėgto „Vasaros parko“ įsikurs ir „Šeimų slėnis“, kuriame netrūks užsiėmimų patiems mažiausiems festivalio dalyviams.

Be didžiųjų festivalio renginių, lankytojų laukia festivalio partnerių užsiėmimai: pažintinės edukacijos, ekskursijos, parodos, filmų peržiūros,
sveikatinimosi procedūros, sporto varžybos bei daugelis kitų. Nepasimesti tarp veiklų gausos padės festivalio žemėlapis, kurį jau galima rasti Palangos turizmo informacijos centre.

Jūratės ir Kastyčio skvere įsikurs pagrindinė festivalio scena, kur žiūrovų lauks didieji festivalio koncertai. Penktadienį čia prasidės šventės atidarymo ceremonija kartu su smuikininkių „Elctric Ladies“ ir kojūkininkų iš Vokietijos „Dulce Compania“ pasirodymais, džiugins grupių „Saulės Kliošas“, „Studija“ koncertai, o vakarą užbaigs spalvinga ir muzikali Vilniaus miesto instaliacija „Vilniaus sapnas“.

Šeštadienį festivalio dalyvių lauks grupių „Homechestra“, „Velvet“ ir Lino Adomaičio bei Palangos orkestro jungtinis vakaro koncertas, po kurio – muzikos ir lazerių šviesų sintezė.

Sekmadienį skvere bus galima išgirsti ir jaunųjų atlikėjų – palangiškių vaikų koncertą. Muzika neaplenks ir „Gradiali“ pievoje (Palangos
botanikos parko rotonda), čia, be kitų atpalaiduojančių veiklų, šeštadienio vakarą skambės grupės „Nika Ganga“ koncertas, o sekmadienį pasitiks magiški gongų garsai.

Jaukūs koncertai, penktadienio ir šeštadienio vakarais lauks ir Nepriklausomybės aikštėje: akustiniai Ivetos ir Jono, Pauliaus Martinkaus
koncertai, grupės „Sirupas“ ir atlikėjos Ingaja pasirodymai.

Vieni iš festivalio svečių – ekstravagantiška ir charizmatiška „Dulce Compania“ iš Vokietijos. Beveik du dešimtmečius gyvuojantis profesionalių gatvės artistų kolektyvas, festivalio svečius stebins savo spalvingais, aukščiausios klasės kostiumais ir kurs įsimintiną reginį Palangos miesto gatvėse.

Birželio 3-iąją, penktadienį, „Gradiali“ pievoje (Palangos botanikos parko rotonda), 19 val. bus rodomas Šeiko šokio teatro spektaklis „Pareiškiu – Brandir“.

Patys mažiausi festivalio dalyviai bus kviečiami į „Dansema“ šokio teatro interaktyvų šokio spektaklį „Spalvoti žaidimai“, kuris apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi kaip geriausias 2015 m. spektaklis vaikams. Kitas pasirodymas – gyvos džiazo muzikos ir klounados gatvės spektaklis „Let‘s Jazz“.

Kermošių su prekybininkais iš visos Lietuvos aplankyti bus galima Vytauto gatvėje nuo Koncertų salės iki muzikinio fontano.

J. Basanavičiaus gatvėje įsikurs „Dizaino skveras”, pristatysiantis Lietuvos ir užsienio šalių kūrėjus, menininkus ir dizainerius.

Praalkusius festivalio svečius pasistiprinti kvies Nepriklausomybės aikštėje, greta muzikinio fontano, įsikūrusios įvairių pasaulio šalių virtuvės – spalvingi maisto vagonėliai ant ratų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia turiningai leisti laisvalaikį

Šį pavasarį Palangoje ir Šventojoje žadama renginių gausa. Velykų šventė įsilies į jubiliejinį renginių ciklą „Palangos dienos“, čia veiklų galės ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This