Dviem požeminėms perėjoms ir takams – beveik keturi milijonai

Miestas, Svarbu

Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcija pagal pirminį susitarimą turėtų baigtis kitų metų vasarį, tačiau Klaipėdos savivaldybė pasirašė naują susitarimą su AB „Kauno tiltai“ dėl papildomų darbų už 3,7 mln. eurų ir rekonstrukcijos pabaigos datos nukėlimo iki 2024 metų vasaros.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pokyčiai pagrįsti taip: „atsižvelgdamos į tai, kad kartu su konkurso dokumentais II Projekto etapo darbai nebuvo vertinti, tačiau vadovaujantis ekonomiškumo principu būtų tikslinga šiuos darbus atlikti kartu su I etapo darbais tam, kad vėliau nebereikėtų ardyti I etape atliktų dangų”.

Pradinė šio projekto kaina buvo 30 milijonų eurų. Nuo pirminės sutarties pasirašymo ji išaugo iki 34,9 mln. Eur. Klaipėdos miesto savivaldybė neseniai pranešė, kad sulaukta Vyriausybės sprendimo dėl finansavimo Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbams (šiais metais skirta 8,75 mln. eurų). Tuo pačiu pranešta ir apie sutartį  dėl II rekonstrukcijos etapo įgyvendinimo. Jo metu esą numatoma įrengti dvi papildomas požemines perėjas, kurių iš viso bus keturios, taip pat suplanuota nutiesti papildomas pėsčiųjų ir dviračių takų jungtis. 

Darbus numatoma pradėti po kelių mėnesių ir vykdyti derinant su jau vykstančiais darbais. Teigiama, kad šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriama estakadų konstrukcijų įrengimui, o esama žiedinė sankryža pertvarkoma į turbo žiedą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tvirtina, kad paraleliai vykdomi II žiedinės sankryžos rekonstrukcijos etapo darbai nesukliudys laiku užbaigti estakados virš žiedinės sankryžos statybos. Ji bus baigta kitų metų pradžioje. 

Direktorius tikino, kad pradėti II etapo darbus, nebaigus I etapo, paskatino būtinybė: antraip tektų daug ką, naujai pastatytą, griauti ir vėl atstatyti.

Paklaustas, ar ne per brangu mokėti beveik 4 mln. Eur už dviejų požeminių perėjų ir pėsčiųjų bei dviračių takų įrengimą, G. Neniškis atsakė retoriškai: „O kas dabar nebrangu?”

6 Comments

  1. Anonimas

    Dar ne vienas milijonas bus išleistas šios sankryžos įvairioms papildomoms rekonstrukcijoms. 80 proc. transporto srauto eina Šilutės pr. Piko metu bus tokie patys kamščiai, kaip ir prie Jakų žiedo.

    Reply
  2. klp

    Pinigų yra, reikia tik mokėti įsisavinti. Dvi perejos kainuos kaip 20 % visos estakados. Panaudojus 4 mln plius dar tiek pridejus, gal ir Jaku viadukus pabaigtu, kad bent Klaipedieciams kiek pasitarnautu apart kurortautojus.

    Reply
  3. Anonimas

    Automobiliu teisiu pazeidimai tesiasi, beraciams 2 pozemines perejos, automobiliams nei vienos

    Reply
  4. Klaipėdis

    Uostui estakados, požeminės perėjos ir takai, viešbučiui- požeminis auksinis parkingas, godiesiems pinigų įsisauvintojams- prabangusis ganėtinai pigiai atrodantis (už 11 mln nesugebėta net apželdint ne tai kad padoriai, bet bent jau minimaliai) Dangės skveras… Turtinga neturtingų žmonių valstybė.

    Reply
  5. Lietuvis

    Kartojasi Rusnės estakados istorija. Vėl Kauno tiltai, vėl papildomi milijonai be konkurso!!! Ir vėl grobstomi mokesčių mokėtojų pinigai, mūsų pinigai.

    Reply
  6. Anonimas

    Kokia suma uostas finanauoja šiuos darbus? Galima tai jiems statomos estakados. Bo klaipėdiečiai namais po turbo žiedus. Kurių patogumaspralaidumas šioje vietoje labai abejotinas…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This