Dėl Bastionų tilto ir gatvės – architektų prašymas

Miestas

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos (LASKAO) valdyba kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių, Klaipėdos miesto vyriausiąjį architektą ir Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėją dėl UAB „Versdispar Gluosniai“ užsakymu parengtos Bastionų gatvės tiesimo tarp Danės ir Bangų gatvių galimybių studijos ir Bastionų tilto.

„Atkreipiame dėmesį, kad planuojamas Bastionų tiltas bus labai svarbus objektas Klaipėdos miesto senamiesčiui ir naujamiesčiui, kurio architektūrinė idėja išrinkta konkurso keliu. Tiltas įtakos minėtas saugomas kultūros paveldo vietoves ir pakeis jas vizualiai. Kartu naujasis tiltas su Bastionų gatve fiziškai transformuos ne vien artimiausias Bangų bei Danės gatves, tačiau taip pat turės įtakos Atgimimo aikštės bei Malūnų vartų (vadinami Kūlių vartai) ir jų aplinkos viešųjų urbanistinių erdvių regeneracijos sprendiniams ir galimybėms. Primename, kad minėtus pokyčius ir jų pasekmes būtina vertinti atsakingai. Tokiems objektams rengiami atviri architektūriniai konkursai (žr. naujų Vilniaus, Kauno tiltų projektavimo atvejus), vyksta pristatymai ir aptarimai su visuomene. Nauja techninė užduotis architektūriniam konkursui turėtų būti rengiama apsvarsčius galimybių studiją su visuomene ir ekspertais”, – rašoma kreipimesi.

LASKAO valdyba prašo pristatyti minėtąją studiją ir jos siūlymus architektūros srityje kvalifikuotiems ir nesuinteresuotiems ekspertams,  visuomenei, suorganizuoti viešo pristatymo miestiečiams renginį bei skelbti studiją, ekspertų vertinimus ir kitą, susijusią svarbiausią medžiagą savivaldybės internetiniame puslapyje.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad minėtoje studijoje teigiama, jog keturių juostų tiltas, koks buvo projektuojamas anksčiau, transporto pralaidumą piko metu pagerintų tik dviem sekundėmis. Taip pat prioritetas jau teikiamas keturšalei sankryžai su Laisvų skersgatviu, o ne T formos su Danės gatve, kaip buvo numatyta anksčiau.

Bastionų tiltas yra likęs ir miesto bendrajame plane, ir kituose dokumentuose. Optimistiniu variantu, anot Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, dabar jis galėtų atsirasti 2028 metais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Organizuoja piketą prieš „Bastionų namus“

Klaipėdos miestiečių draugija skelbia, jog šį ketvirtadienį, 8.15 val., prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11) organizuos pilietinę akciją–piketą „Sutramdykime senamiesčio ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This