Politikus kiršino ir skvero fizinė apsauga, ir dviračių garažas

Miestas, Svarbu

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai kategoriškai priešinosi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos norui samdyti fizinę apsaugą atnaujintam Dangės skverui. Juos taip pat piktino administracijos noras savo kieme, Liepų g. 11, įrengti dviračių saugyklą.

Savivaldybės administracija mano, kad vaizdo kamerų Dangės skvero apsaugai nepakanka, tad dar pirks ir fizinės apsaugos paslaugą. Artūro Šulco nuotr.

Dvi valandas posėdžiavęs komitetas balsų dauguma pritarė tarybos sprendimo projektui .„Dėl Klaipėdos miesto savivaldybės 2022–2024 metų strateginio veiklos plano patvirtinimo“ pakeitimo. Esminių diskusijų dėl šio svarbaus dokumento nebuvo. O posėdžio eigą nuolat trikdė Alinos Velykienės nepabaigiami ginčai dėl smulkmenų ir procedūrų su komiteto pirmininku Kaziu Bagdonu bei jos klausimų ir replikų lavina pranešėjams. 

„Atvira Klaipėda” neseniai pranešė, kad Klaipėdos savivaldybė trejetui metų perka vaizdo stebėjimo sistemos techninės priežiūros ir WiFi stotelių ryšio užtikrinimo ir techninės priežiūros paslaugas Dangės skvere. Tačiau savivaldybės administracija mano, kad tokios apsaugos nepakanka – vandalai niokoja inventorių, tad ji skverui dar ir fizinę apsaugą.

Komiteto nariai piktinosi, sakė neįsivaizduojantys čia nuolat budinčios saugos tarnybos. Jie siūlė kviestis į pagalbą akademinį jaunimą arba senjorus. Tačiau administracija nepakeitė savo nuomonės ir už sprendimo projektą balsuota be pakeitimų.

Komiteto nariai taip pat skeptiškai pasitiko sumanymą savivaldybės administracijos kieme įrengti vadinamąjį dviračių garažą savivaldybės darbuotojams. Be kita ko, šioje dviračių saugykloje būtų galimybė įkrauti dviračių, elektrinių paspirtukų ir kitų priemonių baterijas.

Galutinį sprendimą dėl strateginio plano ir atitinkamų biudžeto pakeitimų priims Klaipėdos miesto savivaldybės taryba birželio mėnesio pabaigoje.

INFORMACIJA

Savivaldybės biudžetas paprastai tikslinamas metų viduryje. Dabar jį siūloma padidinti 13,6 mln. eurų. Iš jų 8,7 mln. sudarytų dotacija Baltijos prospekto, Šilutės plento (įskaitant ruožą į Dubysos gatvės įvažiavimą) ir Vilniaus plento žiedinei sankryžai rekonstruoti.

Taip pat numatoma skirti 286 tūkst. eurų dotaciją vaikų, atvykusių iš Ukrainos dėl Rusijos karinių veiksmų, ugdymui ir pavėžėjimui į mokyklą ir atgal finansuoti, 77 tūkst. eurų dotaciją – suaugusių asmenų, atvykusių iš Ukrainos, lietuvių kalbos mokymui. Be to, skiriama 9,1 tūkst. eurų dotacija kompensacijoms už būsto suteikimą užsieniečiams.

Pokyčiai suplanuoti visose savivaldybės finansuojamose programose. Siūloma patvirtinti 267 tūkst. eurų prognozuojamų pajamų ir 267,6 tūkst. eurų asignavimų (asignavimai viršija pajamas 430,6 tūkst. eurų skolintomis lėšomis).

8 Comments

  1. Po kiek asilo ausys?

    Kam klerkams dviračių saugykla, jei tik pirmame aukšte dirbantys su klientais dirba vietoje? O visi kiti nesivargina, prie namų žolytę kirpdami alia dirba “nuotolyje”. Iš savų tegu susimeta, o ne iš mūsų mokesčių.

    Reply
  2. Kai vadų galvose

    beliašas, o akyse otkatiniai euriukai vaidenasi tai negelbės nei stikliniai kūbikai nei jų apsaugos. Nuotraukoje tą žolyną taip pat išravėjo vandalai? Gal ir vėl bus vandalai kalti kai neliks nuotraukoje dar matomų gėlyčių kelių pundelių – kai žoliapjovė pasivažinės? Kad krūmai šviežiai pasodinti jau nudžiūvę taip pat vandalai kalti? Kad naujai sodinti medžiai prie maskatuojančių kuolų ir virvelių taip ir nesužaliavo tai taip pat piktavalių darbas? Ir taip be galo… . Budinas pats kūrė, prisisamdė savo kūrėjų, į projektus ir statybas sukišo DVYLIKA MILIJONŲ ir niekas nematė už ką moka? Ir miesto finansų kontrolės komitetui akys ir burnos užlipo? Tai dabar pats Budinas lai ir saugo. Vis vien kitais metais jau reikės galvoti apie viso skvero remontą.

    Reply
    • Mažoji Klaipeda

      Jei ne Budinas, visiškai nebūtų ko saugot…. Tiek koncervai su savo adminu visai vietoj stovi

    • to mazoji

      Jau geriau lai nieko nedaro nei isdarkyti vaizdai naujai tvarkytuose skveruose..pvz pilna prasieikite pamatysite darbų kokybę tragiška. Sprendimai dėl suolų takų ir spalvų taipat.

    • :)

      Darbų kokybę reikia kontroliuoti ir tiek.. O kas turi kontroliuoti? Ne dabartinė valdžia? Projektas normalus- priežiūros reikia.
      O su Grubliausko- Nėniškio duetu – jokių priešų miestui nebereikia. Vingio pasažo darbia- stovi, Tūkstantmečio mokykla- vos juda, kaip ten su sakurų parku prie Žvejukų? Kada sakuras sodinsim? Parašykite. Senoji sporto salė prie piliavietės nenuversta, naujoji prie Kretingos gatvės- nepastatyta.

  3. Žiūrėjau

    Visai nusivažiavo AK 🙁
    Ką čia Šulcas nusirašo… diskusijos vyko ne svarstant biudžetą, o veiklos planą, kitur irgi netiksli informacija, matosi akivaizdus Neniškio gynimas (juk draugas) ir stengimasis įgelti buvusios partijos kolegoms…žurnalistika reikalauja atidumo, objektyvumo ir profesionalumo (na bent kruopelytės), Šulcai…

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Ačiū už pastebėjimą, pataisėm 🙂

    • Puikiai

      Ačiū Jums, Palmira. Jus galima tik pagirti – jūsų straipsniai labai įdomūs, kokybiški, objektyvūs ir etiški. Tokie ir turi būti tikri žurnalistai. Pamokykit kolegą, jei leisis

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Dingo Sąjūdžio laikus menantis simbolis

Klaipėdoje, Ąžuolyno giraitėje, pasigesta tautinio simbolio – priverpstės, lietuviškos trispalvės juosta pritvirtintos prie ąžuolo.  Apie šį įvykį pranešė „Atviros Klaipėdos” ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This