Atnaujintame Dangės skvere netrukus rasis kavinė ir baras

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį su MB „Belaiko” dėl lauko kavinės atnaujintame Dangės skvere, prie vaikų žaidimo aikštelės, įrengimo. Netrukus bus paskelbtas konkursas ir dėl nedidelio mobilaus baro šiame skvere, prie Biržos tilto, atsiradimo.

Artūro Šulco nuotr.

MB „Belaiko” kavinę įrengti ir pradėti veiklą turi per tris mėnesius nuo sutarties pasirašymo. Tad tikėtina, kad kavinė Dangės skvere lankytojams duris atvers vidurvasaryje. Vieta jai išnuomota penkeriems metams su galimybe pratęsti terminą dar penkeriems metams. Būsimos kavinės plotas –  76,3 kv. m. Nuo būtent tokio ploto bus apskaičiuojamas vietinės rinkliavos įmokų dydis.

Mobilusis baras, pasak Jolantos Uptienės, Licencijų ir leidimų skyriaus vedėjos, bus visai nedidukas, vos 22 kv. metrų ploto. Jis turėtų atsirasti prie Biržos tilto. Jau patvirtinti konkurso jam įrengti organizavimo ir vykdymo nuostatai.

Mobilus baras veiktų iki kiekvienų metų nuo lapkričio 1 d. Po to jį reikės demontuoti ir išvežti. O veiklą pradėtų kasmet balandžio 1 dieną – tada mobilus baras turi būti surinktas. Konkurso laimėtojas vietinę rinkliavą mokės už bendrą mobilaus baro su išplėstomis aptarnavimo vietomis užimamą plotą.

Konkurse dėl šio baro įrengimo, be kita ko, bus vertinamas ir projektinis pasiūlymas (estetika, atitiktis vietovės landšaftui, atitiktis architektūriniams, technologiniams reikalavimams, laikinų įrenginių konstrukcijos, dizainas ir spalviniai sprendimai, naudojamos medžiagos, įrengiamos inžinerinės komunikacijos, prekybos teritorijos išplanavimas). 

MB „Belaiko” laimėjo tik antrajame savivaldybės skelbtame konkurse. „Atvira Klaipėda” vasario mėnesį pranešė, kad pirmasis konkursas kilnojamajai lauko kavinei atnaujintame Dangės skvere įrengti pasibaigė neradus sutarimo su vieninteliu jo dalyviu. Šis primygtinai siekė, kad kavinė veiktų ištisus metus, o konkurso sąlygose buvo nurodytas sezoniškumas. 

Todėl Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis savo įsakymu pakeitė konkurso sąlygas ir dabar jau konkursą laimėjusio subjekto įrengta kavinė Dangės skvere galės veikti ištisus metus. Būsimasis kavinės šeimininkas buvo renkamas ne  pagal geriausios kainos pasiūlymą, o pagal projektinį pasiūlymą – „architektūrinį sprendimą – vaizdus, pjūvius, išdėstymą vietovėje masteliu”.

10 Comments

  1. na,

    tikrai geriau negu buvo kai ten buvo pilna pijokėlių ir šunų vedžiotojų, iškrypusios plytelės ir tamsa vakare. Dabar skveras pilnas žmonių. Žinoma pavėsio gal ir mažoka, Prie Dangės pagal pirminį projektą turėjo būti mediniai grindiniai. Bus kavinė – vanduo, ledai. Suaugs jauni medžiai. O niurgzlių, kuriems viskas yra blogai ką tik bedarytum visada buvo ir bus

    Reply
  2. Grybautojas

    Pirmiau tualetą pastatykit, o paskui jau barus… 🙂 O tai fontanas taip sužadina…

    Reply
  3. A cia tiems negerai kur i valdzia nori?

    Nesugeba zmoguciai pasidziaugti. Man sirdis dziaugiasi kai Klaipedoje zmoniu klegesi girdziu. Aikste galejo buti geresne…. taip tikrai…… bet geresne negu buvo tai tikrai…

    Reply
    • valdžiažmogiui

      skvere tikrai yra vienas geras dalykas – tai jaunimo-vaikų žaidimų/pramogų aikštelė. Visa kita – mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas. Parkus ir skverus reikia remontuoti/atnaujinti, bet ne išgriauti ir statyti naujus

  4. Tai gi

    Greičiau priimkite skverą eksplotacijon, tada galėsite ir fontaną nuolat paleisti !
    O bariuko ten verkiant reikia ir visus metus !

    Reply
  5. Šiaip ir man jau nusibodo

    tas nuolatinis inkštimas dėl skvero . Aš atsitiktinai ėjau pro šalį – fantanas ” užgrojo ” . Žmonių būrys …Kas dėl pavėsio – užknisote , arba nebuvote skvere ? Pritariu ir siūlymui dėl apsaugos . Reikia ir bariuko ….Nustokite inkšti liberpatryjotai .

    Reply
    • Nusibodusiam

      gal išduok paslaptį, kur ten yra pavėsis. Anksčiau fontanas ten „grodavo” nuolat .

  6. Anonimas

    Skveras „rekonstruotas” taip, kad jame nerasi vietos nuo saulės pasislėpti. Pakrante normaliai ( be kokių nors laiptelių ar 3D nusileidimų/pakilimų) arba vietomis nekliudant sėdinčių suoliukuose, nenepavaikščiosi. Pagrindinis takas yra tapęs paauglių paspirtukininkų ir dviratininkų autostrada. Nežinia kaip tas fontanas veikia ir kokiomis progomis įsijungia, pro šalį einant nei karto neteko matyti įjungto (gyvenu netoliese) . Žodžiu, laukiame tęsinio ir naujų „stebuklų” skulptūrų parke bei K.Donelaičio skvere.

    Reply
    • skaitytojas

      Dievuli mano,gal susipažinkit,kada kokimis valandomis fontanas nuostabus įjungiamas, nepliurpęs niekų,o pasivaikščioti pavėsy eikite į mišką,o ne į skverą…Nuostabus skveras,tikimės , kad bus nuostabu ir prie skulptūrų parko,kai neliks balvonų.Jums viskas negerai,matyt,senatvė,na,užuojauta.

    • to skaitytojui

      Anonimo pastabos teisingos. Dievo vardo be reikalo neminėk. Žiūrėkis savo smegenėlių.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This