Ties Švyturio ir Naujosios Uosto gatvių sankryža planuojama rekonstrukcija

Miestas

Viešam svarstymui pateikti Švyturio gatvės atkarpos nuo Naujosios Uosto sankryžos iki Gulbių g. 1 žemės sklypo ribos rekonstravimo projektiniai pasiūlymai. Projekto tikslas – įrengti įvažiavimą į Gulbių g. 1 sklypą, kuriame planuojama įrengti automobilių plovyklą.

Švyturio gatvė. Projektuotojų nuotr.

Projektą rengia MB „CIVEN“, užsakovo (iniciatoriaus) nurodomi tik inicialai A. R. Teigiama, kad projektiniai pasiūlymai atitinka Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo plano sprendinius.

Projektuojamos gatvės kategorija – D; ilgis – 66 m; eismo juostų skaičius – 2- 3.

Pažymima, kad esama Švyturio gatvės danga yra iš grunto, duobėta, nelygi ir provėžuota. Lietinguoju metų laiku sunkiai pravažiuojama.

„Šiuo metu vairuotojai išvažiuodami iš Švyturio gatvės važiuoja per privatų sklypą, – rašoma paskelbtuose dokumentuose. – Dėl labai prastos Švyturio gatvės dangos Bomelio Vitės mikrorajono gyventojai renkasi išvažiavimą iš gyvenamojo rajono per Sportininkų gatvę. Tik labai maža gyventojų dalis piko metu važiuoja Švyturio gatve”.

Šiuo metu yra atliekama žemės sklypo Gulbių g. 1 detalaus plano korektūra, patikslinant nuovažos vietą pagal techninio darbo projekto sprendinius. Žemės sklype numatoma automobilių plovykla. Projektiniai sprendiniai sklypo ribose rengiami atskiru projektu.

Rekonstruojant Švyturio gatvės atkarpą bus suremontuota ir Naujojo Uosto gatvės sunkiasvorių automobilių aikštelės dalis, ją pritaikant išvažiuoti iš Švyturio gatvės. Užtikrinant saugų automobilių eismą kairinio posūkio spinduliai į Švyturio gatvę yra apriboti saugumo salelėmis ir kelio ženklais. Įvažiavimas į Švyturio gatvę numatomas iš J. Janonio g., o išvažiavimas tik į Naujojo Uosto gatvę dešinio posūkio spinduliais.

Švyturio gatvėje projektuojamas 1,5 m pločio pėsčiųjų takas iš betono dangos ir 2,5 m pločio dviračių takas iš raudonos spalvos asfalto dangos.

Viešas susirinkimas vyks: birželio 27 d., 17.10 val., nuotoliniu būdu.

2 Comments

  1. plius minus

    Geras ir labai lauktas apsisprendimas.

    Reply
  2. klp

    Čia rengiamas lokalus vieno sklypo sprendimas, bet ir arkliui aišku, kad reikia įrengti su danga Švyturio gatvę nuo N. uosto g. iki Malūninikų g., tai nuimtų dalinai Sportininkų g. apkrovimą, sumažintų joje oro taršą bei triukšmą, pagerintų susisiekimą su stadionu !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Klaipėdos vairuotojo užrašai

Neseniai Klaipėdos savivaldybė nusprendė už nepigiai suskaičiuoti visus miesto medžius. Kur kas naudingiau būtų, jeigu už miesto eismo organizavimą atsakingi ...
2023-08-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Plovykla purviname uosto patvoryje - Azijos požymis?

Savitarnos automobilių plovyklos projektas nuolat sunkiasvorių vilkikų niokojame sklype Gulbių g. 1, netoli įvažiavimo į Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) ...
2023-08-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Lėšų užterštai Švyturio gatvės teritorijai tvarkyti nepakako

Klaipėdos savivaldybė skyrė dar 67,2 tūkst. eurų sunkiaisiais metalais ir daugiacikliais aromatiniais angliavandeniliais užterštam dirvožemiui, gruntui Švyturio gatvės gyvenamojoje teritorijoje ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This