Vaikų pėsčiųjų žygio „770 kilometrų Klaipėdai“ atgarsiai

Mums rašo

Monika Vištartienė, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro skyriaus vedėja
2022-06-10

Komentarų: 0

Klaipėdos miesto vaikai ir jaunimas nužingsniavo tūkstančius kilometrų ir milijonus žingsnių, sveikindami Klaipėdos miestą su 770-uoju gimtadieniu.

Organizatorių nuotr.

Birželio 8 d. Klaipėdos vasaros estradoje vyko Vaikų laisvalaikio centro organizuotas pėsčiųjų žygis „770 kilometrų Klaipėdai“, kuriame dalyvavo per 1000 žygeivių. Renginyje dalyvavusios Klaipėdos miesto ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo ugdymo mokinių grupės pagilino žinias apie Klaipėdos miesto istoriją ir architektūrą. Taip pat siekta atkreipti dalyvių dėmesį į ekologines problemas bei ugdyti elgesio gamtoje kultūrą.

Dalyviai registruodamiesi rinkosi vieną iš dviejų žygio trasų: geltona trasa – 1,6 km, raudona trasa – 4 km. Tačiau buvo drąsuolių, pasirinkusių eiti abi žygio trasas, kurias sudarė 5,6 km.

Žygeivių trasose laukė poilsio punktai, kuriuose dalyviams teko atlikti su gimtuoju miestu susijusias užduotis, o kiekvienas punktas simbolizavo Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubus – „Draugystė“, „Liepsnelė“, „Saulutė“, „Švyturys“, „Želmenėlis“ ir „Žuvėdra“.

Organizatorių nuotr.

Finišo vietoje dalyvių laukė klaipėdiečio Jono Kavaliausko organizuojami tradiciniai liaudies žaidimai ir jėgos rungtys, naudojant ne tik specialias priemones žaidimams žaisti, bet ir įvairius senovinius buities daiktus.

Žygyje dalyvavo ir savo žinias apie 770-ąjį gimtadienį švenčiančią Klaipėdą demonstravo mokiniai iš mokyklos-darželio „Varpelis“, ,,Gilijos“ pradinės mokyklos, Mažojo Klaipėdos licėjaus, Liudviko Stulpino, Martyno Mažvydo, „Verdenės“, „Santarvės“, „Vyturio“, Vitės, Tauralaukio, Sendvario, „Versmės“, „Pajūrio“ progimnazijų, gimnazistai iš „Vaivorykštės tako“.

Labiausiai nustebino lopšelio-darželio ,,Alksniukas“ vaikai, kurie nužingsniavo 4 kilometrus ir nepristigo jėgų varžytis finišo rungtyse.

Malonu, jog norą dalyvauti išreiškė ir rajono mokyklų mokiniai iš Klaipėdos rajono Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro ir Plikių Ievos Labutytės pradinės mokyklos.

Dalyvių optimizmas, nusiteikimas, puiki nuotaika ir veržlumas sklido viso renginio metu, o nenuilstantys mažieji žygio dalyviai nustebino ir įkvėpė savo žinių troškimu. Vyresniųjų klasių dalyviai nestokojo entuziazmo ne tik žygio metu, bet ir žaidžiant lauko žaidimus finišo vietoje.

Po renginio visi dalyviai buvo apdovanoti Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro atminimo dovanomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Seminaras įtraukties idėjai palaikyti

Kad su kiekviena diena Klaipėdos regiono švietimo bendruomenėje kiltų kuo mažiau pasipriešinimo dėl įtraukiojo ugdymo ar abejonių, kaip integruoti vaikus ...
2023-11-08
Skaityti daugiau

Veidai

Buvusi „Žuvėdros“ šokėja, užkariavusi pasaulį

Šokėja iš Lietuvos, susišlavusi aukščiausius titulus šokių pasaulyje. Moteris, gyvenusi trijuose skirtinguose žemynuose. Pasaulio čempionė, kuria tapo būdama vos keturiolikos ...
2021-07-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This