Klaipėda žengia paskui Vilnių – žolės nešienaus?

Fotoreportažai, Nuomonės

Vilniaus valdžia stebina vilniečius sprendimu nešienauti vejų viešose vietose ir taip, esą, saugoti biologinę įvairovę. Klaipėdos valdžia tokių viešų pareiškimų nepaskelbė.

Čia – ne rabarbarai ir ne piliarožės,- čia – varnalėšos. Artūro Šulco nuotr.

Tačiau darbais (arba nedarbu) įrodinėja, kad yra už erkių išsaugojimą kai kuriuose gyvenamųjų namų kvartaluose.

Kai kurios vietose žolynai užaugo iki beveik pusantro metro. Artūro Šulco nuotr.

Užtenka 10 minučių pasivaikščioti daugiabučių, kurie neseniai atnaujinti, Taikos prospekto, Paryžiaus Komunos ir Rumpiškės gatvių rajone, kad įsitikintum, jog mūsų valdžia žygiais, o ne žodžiais – už biologinės įvairovės išsaugojimą.

Sporto aikštelės gėlynas. Kiečiai. Artūro Šulco nuotr.

Tą įvairovę pagyvina taip iki šiol pagal paskirtį ir nenaudojamos dviračių saugyklos. Matyt, laukiama, kol savivaldybės kieme bus pastatyta geresnė saugykla: surengs atidarymo šventę su dūdų orkestru ir kaspinėlių karpymu.

Svėrės. Artūro Šulco nuotr.

Prie tų juodų dviračių saugyklų tinka juodi katinai: dėl to prie jų glaudžiasi katinų šėryklos. Tik kad tie katinukai (irgi biologinė įvairovė) pro piktžoles sunkiai prie maisto prisigauna.

Juokas – juokais, bet tam tikros estetikos šiame apsileidime esama. Tik kad mūsų nemoderni akis prie jos nepratusi. Prieš prigimtį sunku šakotis. Ką bekalbėti apie puikias sąlygas biologijos pamokoms.

Dviračių saugyklą saugo dobilai. Artūro Šulco nuotr.

Ir dar. Visai rimtai: pasigendu diskusijos šiuo klausimu (apie vejų šienavimo prasmę) viešojoje erdvėje. O gal ji įvyko, – aš pražiopsojau? Gal čia įgyvendintas miesto aukščiausiosios valdžios sprendimas? O gal tokia yra vietos bendruomenės valia? Labai džiugu būtų…

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Specialistai pataria, kaip tinkamai prižiūrėti pievas

Natūralios pievos ir ganyklos – tai neatskiriama Lietuvos kraštovaizdžio ir kultūros dalis. Jos yra daugelio rūšių organizmų buveinės: čia gyvena ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Spyglys

„Klasco" palapines įveiks piktžolėmis*

Klaipėdos savivaldybė iškėlė ultimatumą „Klasco”, nenorinčiai nusigriauti neteisėtai pastatytų milžiniškų palapinių: kol nenusigriausite, mes piktžolių neravėsime ir jos pamažu tas ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

Miestas

Mieste prasideda šienavimo sezonas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog uostamiesčio viešosiose erdvėse pirmadienį pradėta pjauti suvešėjusi žolė. Pirmiausia bus nušienautos pagrindinių miesto gatvių žaliosios skiriamosios ...
2023-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This