Krovinių terminalas planuoja krauti daugiau naftos ir chemijos produktų

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos miesto šiaurinėje dalyje UAB Krovinių terminalas teritorijoje, Burių g. 17, projektuojamas naujas rezervuarų parkas. Jame numatoma pastatyti dar šešis 1000 kub. m talpos rezervuarus. 

„Šiame projekte sprendžiamas optimalus esamo sklypo pritaikymas naujų naftos ir chemijos produktų importavimui ir eksportavimui laivais, autotransportu ir geležinkeliu, bei suskystintų butano dujų laikymas”, – rašoma viešai svarstyti pateiktuose dokumentuose.

Saugyklos bus skirtos saugoti acetonui, acto rūgščiai, benzenui, piperilenui ir bioetanoliui.

Teigiama, kad naujas rezervuarų parkas nepadidins aplinkos taršos bei triukšmo lygio. Numatoma, kad vienu metu bus sandėliuojami trys iš galimų sandėliuoti produktų, todėl projektuojama universali rezervuarų ir jungiančio vamzdyno sistema, leidžianti bet kuriame rezervuare sandėliuoti numatytas medžiagas.

Anot projektuotojų, artimiausias gyvenamasis namas yra už 375 m.

Sklypo užstatymo tankumas po naujos statybos padidėtų 4%, intensyvumas – 1%. Teigiama, kad naujai statomas rezervuarų parkas su autocisternų pakrovimo ir iškrovimo postu „pakeitimų esamai sanitarinei apsaugos zonos (SAZ) ribai nepadaro”.

Šiuo metu Krovinių terminale dirba 65 darbuotojai. Po projekto įgyvendinimo darbuotojų skaičius įmonėje nesikeis.

Projektinius pasiūlymus parengė UAB „Iremas“ filialo Projektų centras. Susipažinti su jais galima iki birželio 27 d., Burių g. 17, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus tel. 8 684 01748 arba internetinėje svetainėje. Viešas susirinkimas vyks birželio 27 dieną, 16 val., nuotoliniu būdu.

12 Comments

  1. REALIAI

    Protingi išsikrauste i priemesti,miesta paliko pramonei,likusieji vaidina „senamiesčio” gyventojus..

    Reply
    • "protu" trykštančiam

      Kvailas komentaras. Civilizuotose valstybėse visą gamyba keliama už miestų ribų į specialiai tam skirtus pramoninius getus, jų vietose įrengiamos pramogų zonos, loftai. Postsovietinėse pusiau korumpotose šalyse vyksta panašūs balaganai, kuomet metų metais žinoma ( pvz. Klasco pvz) apie padidintą taršą ir nieko nedaroma arba tik imituojama. Berods, Krovinių terminalo” ir klasco savininkai yra tie patys.

    • Jūs rimtai ? :)

      Keliama už miesto ? Kaip iškelti jūrą ? 🙂 Sakyčiau kvailesnio patryjoto komentaro seniai negirdėjau :)))

    • :)))

      Pramoniniai loftai , getai …:)))) Jūs ką nors girdėjote apie uostamiestį , valstybinį uostą ? :))) Ką rūkote ? Sovietmetį atsiminė , varge , kokia turi būti ” dumblo pilna ” galva :)))

    • rimtam ir kvailai šypsenėliai

      viena vertus, turite teksto suvokimo problemų, kita vertus, neužtenka fantazijos ir protelio suprasti, kad uosto veiklą galima plėsti ne miesto centre, o užmiestyje pvz. į pietūs. Jau prieš 20 metų buvo svarstomas Būtingės variantas.

  2. Na štai

    ” kovotojai ” , pareina kvapai , o štai juos ” išvaikyti ” be šansų . Neturi ” aparatuko ” intensyvumui nustatyti . Užjaučiu . Pietinis rajonas ilgus , ilgus metus duso nuo ” tuliko ” dvoko , tol kol Girskienė su kitais aktyviais miestiečiais ir teisėsauga bei aplinkosaugininkais ” nerado vamzdžio ” ir jis nebuvo užsuktas . Klaipėdoje niekas iš valdininkų , tame tarpe ir ponas Šulcas , kurį kviečiau pabėgioti rytais pietiniame rajone , neužuodė .

    Reply
    • *****

      Panašu ir šiuo atveju galėtų miestiečiams padėti tik ponia Girskienė , jei išrinktų Klaipėdos mere . Kiti kandidatai manau niekada nieko neužuos .

  3. Sportininkai

    Kaip tik šią naktį jautėme tuos mielus dvokus. Kurį laiką buvo nustoję nuodyti, pradeda vėl. Vėjai viską neša į Sportininkų g. Ar Visuomenės sveikatos centras vėl neįgalus?

    Reply
    • Anonimas

      O kada jis buvo įgalus?

  4. Anonimas

    Sprogimo zona kokia?

    Reply
  5. Klaipedai dvoko puokste dovanu

    Per pietus J.Janonio gatveje dvoke, siandien. Kad Jus tem perkrauti nemokat kibirais semete , kad tik pigiau….

    Reply
  6. Anonimas

    „Saugyklos bus skirtos saugoti acetonui, acto rūgščiai, benzenui, piperilenui ir bioetanoliui.” Jau dabar važiuojant dviračiu/bėgiojant kartais užuodžiamas benzino ir/ar panašių svaigalų kvapas. Kam taip svaigintis patinka, gaus papildomą porciją 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Melnragėje siaučia beširdžiai medkirčiai*

Kertamai medžiai, niokojama miško paklotė, kažkas kažką dirba. Tačiau darbininkų nesimato. Kaip ir privalomų užrašų. Tad nėra nei ko paklausti, ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Naftos ir chemijos pramonė vėl plečiasi šiaurinėje Klaipėdos dalyje (atnaujinta)

Nors Klaipėdos uostas kuria milžiniškos plėtros pietinėje miesto dalyje planus, chemijos ir naftos produktus kraunančios įmonės nesnaudžia – planuoja intensyvinti ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This