Su mažamečiu sūnumi kelerius metus žiauriai besielgusiai klaipėdietei – lygtinė bausmė

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, 33 metų klaipėdietę pripažino kalta dėl mažamečio sūnaus nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis. Už padarytus apysunkius nusikaltimus teismas moteriai skyrė laisvės atėmimą metams ir šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui.

Anot prokuratūros pranešimo, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad klaipėdietė kelerius metus sistemingai vartojo fizinį ir psichologinį smurtą prieš savo mažametį sūnų (tuo metu berniukui buvo 11–14 metų). Ji, suprasdama, kad tokie jos neteisėti veiksmai gali sukelti neigiamas pasekmes, siekė priversti vaiką paklusti jos taisyklėms.

Bylos duomenimis, klaipėdietė savo mažametį vaiką nuolat užgauliodavo, mušdavo ir skirdavo neadekvačias bausmes už tariamus prasižengimus, pavyzdžiui, siurbti dulkių siurbliu kambaryje vieną vietą 20 minučių, suvalgyti keturias žalias bulves, nes vaikas jų nuskuto per daug ir kt. Tyrimo metu gautos ekspertų išvados parodė, jog dėl tokio žiauraus moters elgesio buvo padaryta žala mažamečio psichinei sveikatai, kas atitinka nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Teismas be nuteistajai skirto laisvės atėmimo su bausmės vykdymo atidėjimu, ją taip pat įpareigojo dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose bei per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos savivaldybės ribų be nuteistosios priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Siekiant užtikrinti vaiko saugumą ir gerovę jis buvo paimtas iš mamos, jo gyvenamoji vieta nustatyta su tėvu ir močiute.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Tėvas sumušė 9-metę

Policija pranešė, kad trečiadienio rytą, apie 10 val., į Klaipėdos vaikų ligoninę buvo pristatyta ir dėl sumušimų paguldyta 2015 m. ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Per dieną - po 9 smurto išpuolius prieš vaikus

Vaiko teisių gynėjų turimi statistiniai duomenys rodo, jog 2023 metais sulaukta iki šiol rekordinio skaičiaus pranešimų dėl galimų vaiko teisių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sužalota nepilnametė atsidūrė ligoninėje

Policija panešė, kad šeštadienio vakarą, apie 18.50 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte esančiuose namuose kilusio konflikto metu, neblaivus 40-metis vyras sužalojo ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This