Klaipėdietis pagrįstai nuteistas už papirkimą siekiant būti įrašytam į pasiskiepijusių asmenų sąrašą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė nuteistojo klaipėdiečio A. J. bei jo gynėjo apeliacinį skundą ir paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį už medicinos darbuotojo papirkimą siekiant neteisėto įrašymo į pasiskiepijusių COVID-19 vakcina asmenų sąrašą. Vyras privalės sumokėti 6000 eurų baudą.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdyba gavusi Klaipėdos vakcinavimo centro darbuotojų informaciją apie papirkimo atvejį. Tyrimą kontroliavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, tikrinant aplinkybes buvo nustatyta, kad Klaipėdos vakcinavimo nuo COVID-19 centre, medicinos darbuotojui, turėjusiam suleisti vakciną, A. J. pasiūlė 50 eurų kyšį. Apie bandymą papirkti medikas informavo Klaipėdos Jūrininkų sveikatos priežiūros centro koordinatorių, kuris informaciją perdavė STT. Ikiteisminis tyrimas buvo atliktas per 3 mėnesius.

Pirmos instancijos teismas 2022 m. vasario 22 dienos nuosprendžiu pripažino A. J. kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 227 straipsnio („Papirkimas“) 2 dalį ir paskyrė jam piniginę baudą bei konfiskavo duotą kyšį.

Šį apkaltinamąjį Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendį nuteistasis A. J. ir jo gynėjas apskundė apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui, kuris 2022 m. birželio 13 dieną skundą atmetė ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, jog pirmosios instancijos teismas, įvertinęs visų byloje esančių įrodymų visumą, tinkamai vadovavosi Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis ir padarė pagrįstą išvadą, jog A. J. padarė jam inkriminuojamą nusikaltimą.

„Šioje byloje priimti teismų sprendimai parodo, kad korupcinį nusikaltimą galima įrodyti ne tik teisėsaugos institucijoms tiesiogiai užfiksavus kyšio perdavimo faktą, bet ir įvertinus bylos medžiagos visumą“, – teigė valstybinį kaltinimą palaikiusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė Inga Mačiulienė.

1 Comment

  1. Tai kad vakcinavimas manau yra žmonių nužudymas

    Taip išeina pavojingus , eksperimentinius vaistus, prievarta grustus skiepyti, dabar pateisina prokūratura ir teismai?
    Kas dien miršta žmonės gatveje, manau paskiepyti krenta kaip lapai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pavojingu sąvartynu paverstas butas: prokurorai bando nusiplauti

Dviejų instancijų uostamiesčio teismai patvirtino, kad prokurorai buvo neteisūs atsisakydami padėti Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui (KMSPC) išspręsti problemą, kurią ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This