Klaipėdos gimtadienio proga visi kviečiami kurti haiku

Miestas

Rugpjūčio 1-ąją Klaipėda minės garbingą 770-ąjį gimtadienį. Šia išskirtine proga visi mylintys Lietuvos uostamiestį kviečiami padovanoti dovaną miestui – savo sukurtą haiku.

Japoniškus trieilius – haiku Klaipėdai norintieji kviečiami kurti 4 kategorijose: „Klaipėdos istorija“, „Klaipėdos atmosfera“,  „Asmeninės istorijos Klaipėdoje“ ir „Klaipėdos legendos“.

Sukurtus haiku uostamiesčiui reikia atsiųsti elektroniniu paštu haiku@nuotaika.lt iki birželio 30 dienos. Projekto rengėjai taip pat prašo siunčiančius savo trieilius nurodyti vardą, kontaktinius duomenis  bei kategoriją, į kurią yra teikiamas haiku.

Visi atsiųsti trieiliai dalyvaus liepą surengtuose haiku Klaipėdai rinkimuose, kurių metu klaipėdiečiai bus pakviesti atiduoti savo balsus už jiems labiausiai patikusius trieilius. Rugpjūčio 1-ąją, 770-ojo miesto gimtadienio metu, išrinktų geriausių haiku autoriai bus pakviesti į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją. Taip pat daugiausiai klaipėdiečių simpatijų sulaukę trieiliai bus pristatyti ir rugpjūčio mėnesį Jono kalnelyje įrengtoje specialioje instaliacijoje.

2 Comments

  1. Irute

    Seimas visaip naikina LT kalba,tai musu klaipedos pusprociai labai noriai prisideda

    Reply
  2. Keista

    Kodėl haiku? Kaip tai susiję su Klaipėdos gimtadieniu? Japonai miestą pastatė ar jame gyvena? Tiesiog kažkam šovė į galvą?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kviečia sukurti Ievai Simonaitytei skirtą haiku

Prieš 127-erius metus sausio 23 d. Priekulės parapijos kaime – Vanaguose – gimė Ewa Simoneit (Ieva Simonaitytė). Ta proga Ievos ...
2024-01-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdai - 770: kaip miestas paminės jubiliejų?

Pirmadienį, rugpjūčio 1-ąją, sukaks lygiai 770 metų nuo tada, kai buvo patvirtintas Kuršo vyskupo, pranciškonų vienuolio Heinricho iš Liucelburgo ir ...
2022-07-31
Skaityti daugiau

Miestas

Rotary klubo dovana Klaipėdai – istorinė graviūra

Klaipėdos įkūrimo 770-ojo jubiliejaus proga Klaipėdos rotary klubas “Karalienė Luizė” dovanoja miestui vertingą dovaną – daugiau nei prieš 100 metų ...
2022-07-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This