Tirs, kokie kvapai sklinda ir iš sąvartynų

Aplinkosauga

Nors Glaudėnų sąvartynas Klaipėdos pašonėje jau seniai uždarytas, UAB Klaipėdos krašto atliekų tvarkymo centras (KRATC) užsakė jo kvapų mėginių paėmimo, ištyrimo, modeliavimo paslaugas. Žinia, neseniai radosi sumanymas šalia šio sąvartyno įrengti kapines.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas Kretingalėje vykusio kapinių plėtros studijos pristatymo metu, pasak šio renginio protokolo, apie sumanymą kapines įkurdinti Glaudėnuose kalbėjo: „Teritorija atrodo tinkama tokiam panaudojimui”.

Kastytis Macijauskas, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas, savo ruožtu teigė, kad šuždaryto sąvartyno apsaugos zona šiuo metu yra iki 800 m, tad „ten negalimas gyvenamosios paskirties vystymas ir ta apsaugos zona nebus mažinama, nes pilnai išvalyti teritoriją, kad ant jos būtų galima gyventi yra labai sudėtinga”. Anot jo, Glaudėnų teritorija yra realiausias variantas kapinių plėtrai.

Oro mėginių paėmimo ir kvapo koncentracijos nustatymo procedūros bus atliekamos ir Klaipėdos regioninio sąvartyno teritorijoje, Dumpiuose. Glaudėnuose mėginiai bus paimami  iš trijų vietų (atvirkštinės osmozės filtrato valymo įrenginiai,  filtrato koncentrato kaupykla ir filtrato baseinas). Dumpiuose – iš 8 vietų (Mechaninis atliekų apdorojimo įrenginys, biofiltras, degiųjų atliekų laikymo zona prie rūšiavimo gamyklos, antrinių žaliavų laikymo vieta prie rūšiavimo gamyklos ir stoginė, sąvartyno kaupai, filtrato surinkimo vietos ir filtrato rezervuaras).

Šiuos tyrimus KRATC užsakymu šią vasarą atliks UAB „Ekosistema”. Darbų vertė – apie 10 tūkstančių Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This