Juodkrantės Pamario galerija kviečia į edukacijas

Regionas

Iki rugsėjo 25 d. Pamario galerijoje Juodkrantėje (L. Rėzos g. 3,) veikiančias parodas – „Šviesų ir spalvų vizijos. Lino Julijono Jankaus peizažai iš Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus rinkinių“ ir grafikės Jūratės Stauskaitės „Paukščiai. Piešiniai, 1990–2022“ – papildys edukacinė programa šeimoms. Užsiėmimus ves Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus edukatoriai, skelbia Prano Domšaičio galerija.

G. Grigėnaitės nuotr.

Birželio 22 d. 17 val. užsiėmimas „Ornamentinės marių žuvys“. Grafikė J. Stauskaitė kūryboje atsiskleidė ne vien kaip dailininkė, bet ir kaip ryški dailės pedagogė. Atkurtosios Lietuvos nepriklausomybės pradžioje įkūrusi pirmąją privačią Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklą Vilniuje, kurioje daug metų siekiama atskleisti vaikų kūrybiškumą, ji kviečia į unikalią žuvų žvynelių dėlionę pažvelgti naujai.

Birželio 23 d. 17 val. užsiėmime  „Maišelis“ bus bandoma suprasti senųjų pamario vėtrungių ženklus, juos prakalbinti modernia dizaino kalba, dekoruojant austinius maišelius. 

Birželio 25 d. ir 26 d. 17 val. vyks užsiėmimas „Charakteringas potėpis: surask ir atkurk“, kuriame bus kitaip pažvelgta į pamario tapybos dainiaus L. J. Jankaus (1946–2014) peizažus, kviečiant pagal nedidelį kūrėjo paveikslo fragmentą surasti kūrinį ekspozicijoje, į jį gerai įsižiūrėti ir edukacinėse dirbtuvėse ant popieriaus lapo paveikslą užbaigti.  

Birželio 28 d. 17 val. užsiėmime „Tarp dangaus ir žemės“ bus fiksuojamos emocijas.

„Kaip jaučiamės akimirką prie atsiveriančio horizonto, krašto, tarsi tarp žemės ir dangaus? Užsiėmime tapysime panoraminius vaizdus ant didelio formato lapų”, – rašoma pranešime spaudai.

Birželio 29 d. 17 val. „Skraidūnų dirbtuvėse“ bus konstruojami skraidantys gyviai ir objektai.

Birželio 30 d. 17 val. užsiėmime „Šviesos mirgėjimai“ kviečiama eksperimentuoti į šviesos spalvų laboratoriją, tapant ant skaidrių.

Liepos 1 d. 17 val. „Mitologinėse miniatiūrose“ bus kuriami mitologinių paukščių ir kitų gyvių ornamentai.

Edukacinių užsiėmimų bilieto kaina mokiniui – 3 eurai, suaugusiajam – 5 eurai, šeimai – 6 eurai. 00 EUR

Daugiau informacijos tel. (8 46) 41 04 21 arba el. p. domsaicio.edukacija@lndm.lt

Projektą remia Neringos savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This