Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Zitos Šličytės pasisakymo

Kriminalai ir nelaimės

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatės, klaipėdietės Zitos Šličytės pasisakymo š. m. vykusiame iškilmingame Kovo-11-osios minėjime Seime.

Tyrimo metu bus siekiama nustatyti, ar Z. Šličytė, Lietuvos Respublikos Seime vykusio viešo iškilmingo renginio metu sakydama kalbą, galimai siekė diskriminuoti žmonių grupę dėl seksualinės orientacijos bei viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą bei išsakė tikrovės neatitinkančią informaciją apie homoseksualius asmenis.

Ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 169 str. ir 170 str. 2 d. pradėtas vykdant Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria buvo panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo, Vilniaus apylinkės prokuratūros bei Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato nutarimai atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Atliekant tyrimą bus siekiama įsitikinti, ar Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatė pasisakydama iškilmingame minėjime išreiškė savo nuomonę bei pasinaudojo saviraiškos laisve, ar priešingai – siekė suvaržyti žmonių grupės, jai priklausančio asmens teises ir laisves, tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti homoseksualių žmonių grupę bei nustatyti tokių Z. Šličytės veiksmų pavojingumo pobūdį.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus AVPK pareigūnai, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

2 Comments

  1. Bosas

    Iki kuo dasiridenom???Už TIESA – baudžiama byla-))))..O kodel KGB STUKAČIUI “SENELIUI” ne vienos bylos už diskriminacija,nepykantos kurstyma,už karo kurstyma…Ar yra LT režimo neliečiamieji???

    Reply
  2. Oho

    JO, gręsia 15 metų kalėjimo …

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra: Zitos Šličytės kalba - nuomonė, neužtraukianti baudžiamosios atsakomybės

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatės klaipėdietės Zitos Šličytės pasisakymo ...
2022-09-20
Skaityti daugiau

Nuomonės

Apie LGBTQ+ - tik gerai arba nieko

Jaunimas, ko gero, jau bus pamiršęs arba gal net nežinojo, jog Sovietų Sąjungoje, kuriai ilgą laiką priklausė ir Lietuva, buvo ...
2022-06-16
Skaityti daugiau

Nuomonės

Dėmesio trūkumo fenomenas

2022-ųjų kovo 11-oji – 32-asis moderniosios Lietuvos gimtadienis galėjo būti santūriai ramus, prisimenant Ukrainoje vykstantį karą, ten griaunamus miestus ir ...
2022-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This