Irena Šakalienė palieka savivaldybę

Svarbu, Veidai

„Šiandien paskutinė mano darbo diena savivaldybėje, – kolegoms ir draugams pranešė Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. – Visų mūsų pastangų dėka miestas keičia savo veidą, gražėja miesto viešosios erdvės. Sėkmės jūsų darbuose… Iki susitikimo kitame amplua”.

Irena Šakalienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pastaruoju metu I. Šakalienė dažnai sulaukdavo kai kurių politikų pretenzijų dėl mieste esą tvyrančios netvarkos, tariamų pažeidimų bei nuosavybės teise valdomo nekilnojamojo turto Kristijono Donelaičio gatvėje. Tačiau ji nevengdavo „kietai” apginti savo poziciją.

Irena Šakalienė kartais neformaliai yra vadinama Klaipėdos gėlininke dėl jos indėlio į miesto erdvių apsodinimą gėlynais.

Ką veiks palikusi savivaldybę, p. Šakalienė viešai nepranešė.

29 Comments

  1. Danguolė

    „Jei sugebi matyti grožį, tai tik dėl to, kad turi grožio savo viduje. Nes pasaulis prilygsta veidrodžiui, kuriame kiekvienas regi savo atvaizdą“.

    /Paulo Coelho/
    .

    Reply
  2. Sara

    Ir graži ir sukta ,tik gal laukas pailsėt, maištinikas žuvo garbė darakonui

    Reply
  3. A tai

    kur gyvens didžioji gėlininkė? Namus tai nugriaus, o gal jau nugriovė?

    Reply
  4. Gaila

    Gaila, kad P. Irena kapituliavo prieš Udovickio intrigas….

    Reply
  5. Grikių_košė

    Šita poniutė, kiek teko susidurti asmeniškai, visiškai nemyli gyvūnų, kenčia (skatina?) jūrevičienės išsidirbinėjimus, meluoja. Deja, gero žodžio apie ją pasakyti negaliu. Aišku, dabar dalis sėdinčių storais pilvais ir piktais lietuviškais snukiais skaitančiųjų galvos – ai, tie gyvūnų mylėtojai, visi jie *** (pasirinkti jau savo nuožiūra). Dabar belieka sulaukti, kol jūrevičienė išeis.

    Reply
  6. idomu

    Kur ta vieta…”gražėja miesto viešosios erdvės.” Galimai skirtingai suprantame grąžinimo sąvoką?

    Reply
    • kur kur

      Tai grĄžinimo ar grAžinimo.Labai išgrAžintas miestas,matyt,neturite grožio suvokimo jausmo,neapdovanotas.

  7. klp

    ilgai issilaike poste! matut sasaju daug su ten esanciais! kuo skubiau naujos sviezios energijos miestui nepamaisys. Senuosius prichvatizacojos kadrus butina atleisti

    Reply
  8. V ir Gis

    Kažko širdį susopo,eisiu prisiglausiu prie irutės – tikrai turėtų praeiti. Vilkai pasiutę,ko puolat avelę?

    Reply
  9. Vava

    Senai laikas jai buvo palikti savivaldybę

    Reply
  10. Algis

    Kas norejo ta sklypa nusisavinti

    Reply
  11. žinantis

    Reikia pasakyti, kad miesto tvarkymu ji rūpinosi neblogai. Tiktai prioritetus nustatydavo politikai – praeita kadencija, nes dabartinė juoko verta. Bet būdavo visko – „stūmimo keistų” projektų, vietoj mažiau kainuojančių bet reikalingų gyventojams. Pavyzdys – Ferdinando skveras. Jeigu jau kirsti medžius – tai iš esmės. Pažiūrėkite į centrinę Manto gatvę. Kaip čia miesto tvarkytojai? Bet esmė gi – Donelaičiio namo istorija. Man asmeniškai patinka tie statiniai kuriuos gali tekti griauti. Miestas nuo to pagražėtų, bet požiūris į šalai esasntį priklausinį – paveldą keistas. Tegul sugriūna?

    Reply
  12. skaitytojas

    Miestas išgražėjęs,tvarkomas,kiek puikių aikščių,skverų,parkų.Tvarkomos gatvės, labai graži Klaipėda.O teisti ne jūsų valia-tam yra atitinkamos įstaigos.

    Reply
    • Almantas

      Ne mūsų valia? Avie, atsistok nuo kelių! Sovietmetis užmaršty. MŪSŲ valia! Ir tas įstaigas koreguot reikia.

    • tikrai

      puikus atsakymas, pirmiausia reikia nors ka gero patiems nuveikti, kad miestas butu dar grazesnis, ir tik tada kitus mokyti ir aiskinti kaip reikia dirbti… lengviausia klaviatura pabarskint ir paaiskint apie kadencijas ir nuveiktus darbus… paskutiniais metais miestas nepaprastai isgrazejo

    • Almantui

      Ponuli, kokias įstaigas žadi koreguoti?.Miestas išgražėjęs,nepavydėk.O kuo prisidėjai pats prie miesto gražinimo,kiek kartų dalyvavai akcijose,pasigirk.

  13. Audrius Vaišvila

    Daug gražių prasmingų darbų padaryta. Sekmės.

    Reply
    • Audriau

      Pačiam galbūt irgi būtų laikas
      į užtarnautą poilsį ? 14 metu miesto ir savivaldybės įmonių valdžioje ar ne per daug?

  14. Jonas

    Nelaimingi žmonės rašo piktus anoniminius komentarus. O iš tiesų padaryta labai daug gerų ir gražių darbų….Prisiminkite kaip atrodė miestas prieš eilę metų….nedėkokite

    Reply
  15. Nijolė

    Ačiū už visus atliktus darbus.Sėkmės kitame amplua!

    Reply
  16. Anonimas

    Neužmiršiu , kuomet šakalienė spaudoje rimtu veidu kvailino miestiečius apie tai, kodėl Vytauto g. buvo nupjauti visi 19 medžių, iš kurių 17 buvo visiškai sveiki. Paaiškinimas buvo toks: išpjovus tik 2 (sergančius) medžius, būtų sugadintas gatvės estetinis vaizdas. Kadangi taip mylėjo gėles ir išpjautus medžius, nenustebčiau, kad amplua pakeis, t.y. nutūps kokiame UAB „Klaipėdos želdiniai”.

    Reply
    • Anonimas

      Šakalienės vadovavimo metu buvo „išskersti” beveik visi medžiai miesto centre. Vietoje to, kad juos genėti (kas anksčiau beje buvo daroma), šakalienei vadovaujant jie paprasčiausiai būdavo nupjaunami. Mylėjo gėles, „nekentė ” medžių.

    • vaje vaje

      O į vieną nemoki surašyti?Problema? Medžių specialistas???

  17. Dalia

    Irena, spjaudosi tie, kam per sunku pasakyti ar parašyti gerą žodį. Buvo smagu dirbti su jumis. Pagarba už stiprybę ir kantrybę įgyvendinant savo sumanymus, už gebėjimą eiti į priekį, ieškoti, o ne pasyviai tūnoti, kaip daugelis Liepų gatvės rūmuose tai sėkmingai daro.

    Reply
  18. tik pastebėjimas

    nelbogai prasisuko su visokiais garažėliais ir NT privatizavimu supirkimu. Gėlytės visiems dėl akių – nu nes gražu, ir gana.. Ko ten sedėt kai jau viešinami galai, reik eit NT administruot nes dukros užsieniuose nepasirūpins..

    Reply
    • mandarinas

      reikia tept slides kol estetesnikai nepradejo ciupinet uz skvernu cia geras ejimas

  19. vajėzau...

    tai kas dabar bus? kas rūpinsis Klaipėda? Kas rūpinsis gėlytėmis? Kur dings gėlių laivelis iš Atgimimo aikštės? Kur Irutė pasidės?

    Reply
  20. T

    Baisu ir dar giriasi, visiška nevykėlė.

    Reply
    • Dalia

      Koks drąsus anoniminis komentaras. Norėjote ją pažeminti? Išlieti savo mužikišką pyktį? Palengvėjo?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This