Žvejų rūmuose – politikų ir valdininkų desantas

Fotoreportažai, Miestas

Jau ateinantį pirmadienį Klaipėdos miesto tarybos Kolegija turėtų apsispręsti, kurį iš 4 pasiūlytų Žvejų rūmų rekonstrukcijos variantų žadama įgyvendinti.

Kad lengviau būtų apsispręsti, penktadienį popiet Žvejų rūmuose lankėsi keletas miesto Tarybos narių, administracijos atstovės, vicemeras Arūnas Barbšys ir trumpam pasirodęs meras Vytautas Grubliauskas.

Palmiros Mart nuotr.

Politikams išsamią ekskursiją po šiuo metu 40-metį švenčiančius Žvejų rūmus pravedė įstaigos direktorius Alvydas Lenkauskas, aprodęs visus užkaborius.

Pasidžiaugęs gana neblogai atnaujinta žiūrovų sale, direktorius pagrindinį dėmesį skyrė probleminėms rūmų vietoms bei pasenusiai įrangai, didžioji dalis kurios čia tarnauja nuo sovietmečio.

Pasak A. Lenkausko, didžiausia jų problema yra salės apšildymas bei ventiliacija. Nemažai rūpesčių kelia ir pasenusi kanalizacija, laikmečio realijų nebeatitinkanti scenos įranga, per maža orkestro duobė, repeticijoms skirtų patalpų trūkumas, neužtenka ir grimo kambarių, kai koncertuoti atvyksta dideli kolektyvai ir kt.

Pusantros valandos trukusią ekskursiją, ją pradėjęs nuo rūsio patalų, kuriose užtrukta prie itin sudėtingos salės apšildymo sistemos, direktorius baigė ant rūmų stogo.

Būtent čia, ant stogo, pasak Klaipėdos kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Skiotytės-Radienės, būtų galima įrengti kavinę bei sukurti erdves įvairiems renginiams. Tokia galimybė atsirastų, jei miesto politikai pasirinktų brangiausią rūmų rekonstrukcijos variantą. Šio varianto norėtų ir Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė. Už ne mažiau kaip 38 mln. eurų būtų galima ne tik iš esmės atnaujinti pagrindinį pastatą, bet ir pastatyti priestatą.

Priestatas, pasak K. Skiotytės- Radienės, būtų statomas pirmiausiai, o jį pastačius čia galėtų persikraustyti Žvejų rūmų administracija, kol vyks jau pagrindinio pastato rekonstrukcija. E. Deltuvaitės teigimu, minėtame priestate vietą galėtų rasti ir po įvairias miesto vietas išsimėtę savivaldybės bibliotekos filialai.

Tuo metu pamatęs, kokį didžiulį plotą užima rūmų stogas, Aidas Kaveckis neabejojo, jog čia dar liktų vietos ir saulės elektrinei įrengti.

Ar politikai ryšis pasirinkti brangiausią galimybių studijos rengėjų pasiūlytą Žvejų rūmų rekonstrukcijos variantą, turėtų paaiškėti jau pirmadienį.

INFORMACIJA

Žvejų rūmai – vienintelis kultūrinės paskirties centras pietinėje miesto dalyje. Išskirtinės rūmų vertybės yra 1050 vietų salė, tipiškas Klaipėdai raudonų plytų mūras, pastatas yra urbanistinis miesto orientyras. Rūmuose veikia 4  teatrai, 4 chorai, 2 tautinių šokių kolektyvai, Bendruomenių namuose veikia 20 senjorų kolektyvų, vienijančių apie 350 narių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This