Kintuose sukonstruos originalų Vydūno suolelį

Regionas

Kintuose dar šios vasaros pabaigoje lankytojai galės prisėsti ant Vydūno suolelio. Jis bus pastatytas Kuršių gatvėje, prie 22 numeriu pažymėto Vydūno kultūros centro.

Suolelis bus sukonstruotas iš metalinių ir medinių elementų pagal projektą, sukurtą Vydūno kultūros centro užsakymu.

Šilutės rajono savivaldybė, paskelbusi viešąjį konkursą šiam suoleliui per du mėnesius sukonstruoti, jo projekto autorių nenurodė.

Kintų Vydūno kultūros centras yra įsikūręs 1705 m. statytoje buvusioje parapijinėje pradžios mokykloje, kur 1888 – 1892 m. mokytojavo Lietuvos filosofas, rašytojas ir kultūros veikėjas Vydūnas (Wilhelm Storost).

1994 m. Vyriausybės lėšomis restauruotame pastate įkurtas Vydūno muziejus, o buvusiose mokyklos klasėse įsikūrė Šilutės r. vaikų meno mokyklos Kintų dailės skyrius ir muzikos klasė. Nuo 1998 m., išsiplėtus muziejaus veiklai, įstaiga reorganizuota į Šilutės rajono savivaldybės biudžetinę įstaigą Kintų Vydūno kultūros centrą. 

2011 m. Europos Sąjungos lėšomis buvo rekonstruotas išlikęs unikalios architektūrinės konstrukcijos kultūros centro ūkinis pastatas, kuriame įrengta meno kūrėjų rezidencija su metalo meno dirbtuvėmis ir kūrybos ir poilsio kambariais atvykstantiems menininkams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pagalbos numeris - 111

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) primena, jog 2023 metais startavo trumpasis pagalbos numeris 111, kuriuo kreiptis pagalbos į šią organizaciją gali ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Atliekas deginęs kintiškis laikė ir kilpas gyvūnams

Pastebėję dūmus Kintuose aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir nustatė, ne tik, kad sodybos savininkas neteisėtai degino atliekas, bet ir jo ūkinėse ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This