Savivaldybė prisipirko brangių knygų ir dovanų (atnaujinta)

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybė skelbė, kad už 50 tūkst. eurų nusipirko leidinio „100 žingsnių modernios lietuviškosios architektūros link“ neskelbiamą kiekį egzempliorių iš VšĮ „SA.LT”. Sutartis – žodinė, pirkta iš vieno šaltinio. 

Lietuvos kultūros taryba „SA.LT projektams” šiam leidiniui šiemet skyrė 15,4 tūkst. eurų. Internetinėje prekyboje tokį leidinį galima nusipirkti maždaug už 73 eurus.

ATNAUJINTA. Pasirodžius šiai publikacijai savivaldybė informavo, kad Centriniame viešųjų pirkimų portale skelbiant sutarties vertę įsivėlė sisteminė klaida, vietoje 500 Eur buvo paskelbta 50 tūkst. Eur. Pirmadienį informacija buvo atnaujinta.

Dar už 3000 eurų savivaldybė įsigijo „miestą reprezentuojančių” dovanų iš UAB „RMD Linija”. Taip įsigytų daiktų – sportinės kuprinės/sportiniai krepšiai ir kt. „Su Klaipėdos miesto simbolika” iš UAB  „Boriva”. Jų kaina – beveik 5000 eurų. Sutartis žodinė.

Šiemet Klaipėda mini 770-ąsias Memelio miesto įkūrimo metines, tad, tikėtina, jog apsipirkta šia proga.

INFORMACIJA

Portale SA.lt skelbiama: „Išleidome solidų, visus tris laikotarpius atspindintį leidinį, puikiai tinkamą ir dovanai: 100 objektų, kuriuos iliustruoja ikonografinė medžiaga ir fotomenininkų, tokių kaip Gintaro Česonio, Norbert Tukaj, kurtos šių dienų nuotraukos; kiekvieną periodą atskleidžiantis įžanginiai tekstai, parašyti garsių Lietuvos architektūros fenomeno tyrėjų – istorikų ir kritikų: VU prof. dr. Marijos Drėmaitės, KTU doc., dr. Vaido Petrulio, architektūros kritikės Rūtos Leitanaitės;  leidinio redaktorė Aida Štelbienėkieti viršeliai; 304 psl.; apie 620 nuotraukų; tekstai lietuvių ir anglų kalbomis; tiražas – 1200 vnt.”

5 Comments

  1. KM

    Juoką kelia „straipsniai” iš skelbimų. Tokius „straipsnius” gali rašyti tik visiškai nesugaudantis rašytojas.

    Reply
  2. Paveldosauga

    Artūrai, aš jums atsakau, kad knygos kainavo 500 eurų. Pats pasirašinėjau aktus ir teikiau sąskaitas apmokėjimui.

    Reply
  3. Paveldosauga

    Artūrai, stipriai suklydai. Buvo nupirkta tik 10 egz. knygų „100 žingsnių modernios lietuviškosios architektūros link” už 500 eurų. Tuo pačiu ir parėmėme šios knygos leidybą. Kaip gi 500 eurų virto jūsų straipsnyje 50 000 eurų????

    Reply
    • Artūras Šulcas

      Paveldosaugai: pasižiūrėkite į dokumentą, kurį savivaldybė paskelbė oficialiai : 50 000 Eur.

  4. Cha cha

    Ypatingai įdomu 🙂 Lauksim straipsnių, kiek vienetų kiaušinių ir žirnelių skardinių praėjusią pirko darželis „Žvirbliukas” 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This