Vairuotojus gąsdins ir greičio matuoklių muliažais

Svarbu, Transportas

Klaipėdos miesto savivaldybė demonstruoja rimtą susirūpinimą eismo saugumu: ji ne tik rengiasi artimiausiu metu įsigyti greičio ir raudonosios šviesos pažeidimų gatvėse fiksavimo radarus, įjungtus į administracinių nusižengimų registrą, bet ir įsigijo greičio matuoklių muliažų.

Artūro Šulco nuotr.

Savivaldybė pasirašė 11,1 tūkst. eurų sutartį dėl greičio matuoklių muliažų įsigijimo su UAB „Technologinių paslaugų sprendimai”. Sutartyje, pasirašytoje birželio 1 d., numatyta, kad rangovas per 40 dienų turi pristatyti ir sumontuoti matuoklių korpusus su muliažais užsakovo nurodytose vietose.

Šie muliažai niekuo nesiskirs nuo originalų – jų korpusai suderinami su šiuo metu Klaipėdos mieste naudojamais eismo radarais tiek techniškai, tiek vizualiai. Juos kaskart bus galima sukeisti vietomis, kad vairuotojai nežinotų, kas yra kas. Muliažų korpusas aprūpintas aliarmo sistema, signalizuojančia apie korpuso atidarymą, fizinius smūgius. Korpuse taip pat yra integruotas blykstės ir kameros imitavimo elementas.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad savivaldybė pirks pažeidimų gatvėse fiksavimo radarus, galinčius vienu metu kontroliuoti šešias eismo juostas ir fiksuoti tokius kiekvienos važiuojančios transporto priemonės parametrus: datą, laiką, važiavimo greitį, važiavimo kryptį, eismo juostą, šviesoforo signalą, geltono šviesoforo signalo, raudono šviesoforo signalo degimo laiką ir kita.

Užfiksuoti greičio ir raudono šviesoforo signalo pažeidimo matavimo duomenys bus matomi ir fotografijoje, ir vaizdo medžiagoje. Nustačius greičio viršijimo ar važiavimo per raudoną šviesoforo signalą atvejį, bus fotografuojamos artėjančios ar tolstančios transporto priemonės.

Numatyta galimybė kas mėnesį keisti radarų dislokacijos vietas. Kiekvieną kartą keičiant eismo radarų vietą, bus atliekama jų metrologinė patikra. Sistema veiks visą parą be pertraukų.

1 Comment

  1. Na

    Na dabar bus pipiec greičio mėgėjams,
    bet sako yra toks interneto puslapis, kur visiems praneša, kur veikiantis radaras !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This