Klaipėdos įvaizdis: politikai nepritarė „ežio ir povo sąjungai”

Politika, Svarbu

Būtent taip Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu buvo įvardytas bei atmestas sprendimo projektas dėl savivaldybės viešųjų įstaigų „Klaipėda ID“ bei Turizmo ir kultūros informacijos centro reorganizavimo procedūros, sujungiant jas į naują juridinį asmenį – VšĮ „Klaipėdos identitetas”. 

Artūro Šulco nuotr.

Politikai negailestingai  kritikavo projektą, kuriuo, pasak Redos Švelniūtės, Savivaldybės administracijos Ekonominės plėtros grupės vadovės, yra siekiama sujungti  finansinius ir žmogiškuosius resursus, suformuoti stiprų kompetencijų centrą miesto rinkodarai formuoti ir įgyvendinti, investuotojams ir turizmui pritraukti, miesto įvaizdžiui formuoti. 

Tarybos nariai kartojo jau komitetuose išsakytas mintis esą jie už pokyčius, tačiau šiuo atveju nesupranta, kodėl ir ką reikia keisti, šaipėsi iš Savivaldybės administracijos, reikalavo pateikti skaičiavimus, kiek bus sutaupyta, kiek investicijų į miestą pritraukta ir panašiai.

Nuskambėjo frazės „Klaipėda ID“ nori parazituoti”, kad ji yra „raudonas šviesoforas” investicijoms.

„Gausim spygliuotą povą”, – pati sau į klausimą, kas gausis sujungus savivaldybės įstaigas, atsakė Nina Puteikienė, lyginusi jų sujungimą su ežio ir povo sąjunga.

„Jungimas problemų neišspręs”, – antrino jai Arvydas Vaitkus.

10 Tarybos narių balsavus už parengtą projektą, dešimt balsavus prieš ir 6 susilaikius, sprendimui nepritarta.

„Įstaigos toliau dirbs, kaip dirbo”, – reziumavo meras Vytautas Grubliauskas, pats balsavęs už sprendimo projektą.

Šis sprendimas sunkiai skynėsi kelią per Tarybos komitetus. Praėjusį mėnesį posėdžiavę keturi miesto komitetai sprendimo projektui nepritarė, todėl meras neįtraukė jo į praėjusio tarybos posėdžio darbotvarkę. Praėjusią savaitę tik Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko Aido Kaveckio balsas leido gauti pirmąjį tokį pritarimą.

INFORMACIJA

Planuota, kad naujame darinyje dirbs tiek pat žmonių, kiek dabar dirba dviejose įstaigose – 26. Naująją įstaigą būtų finansavusi savivaldybė, jai ketinta skirti numatomą įvesti „Pagalvės mokesčio” rinkliavą. Įstaiga turėjo gauti pajamų iš paslaugų/ prekių pardavimo ir, tikėtina, naudotis Europos Sąjungos ir kitų tarptautinių programų lėšomis.

Praėjusių metų spalį vykusiame posėdyje savivaldybės Kolegija nusprendė, kad reikia steigti Miesto rinkodaros ir komunikacijos skyrių. Šį kovą po kelias valandas vykusių nevaisingų diskusijų ji nesugebėjo priimti sprendimo. Vėliau Kolegijoje buvo sutarta, kad miesto strategiją turėtų koordinuoti sujungtos viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Tuomet tvirtinta kad „VšĮ „Klaipėdos šventės” ateityje taip pat gali būti įjungta į naująjį darinį.

5 Comments

  1. Nuomonė

    Tie sujungimai- juokų kalendorius. Tur būt vis dar jungiamas autobusų parkas su gatvių apšvietimu, tai gyvatės ir ežio sujungimas, rezultatas bus-spygliuota viela. Vienas, ale politikas ir galimas valdininkas valdininkas paaiškino sujungimo priežastį: bus vien elektra varomi autobusai, juos reikės pakrauti, tai gatvėse turi būti pakrovėjai, kurie aptarnaus autobusus…Kažkoks briedas, kuris psichinės sveikatos požiūriu nevertinamas. Jei ką nors kvailai darote, tai bent protingą paaiškinimą sugalvokite.

    Reply
  2. Anonimas

    Įmonių sujungimas reiškia etatų mažinimą, t.y. giminių ir draugelių mažinimą darbuotojų tarpe.

    Reply
  3. Apmaudu

    Ar ateis laikas kai politikai pradės galvoti apie tai, kas gerai Klaipėdai, vietoj ieškojimo naudos sau . Sėkmės jums bandant prisitraukti žmones į Klaipėdą. Kaip taip nedašyla, kad pirmiausia rinksiuosi tą miestą, kuris turi ką pasiūlyti iš pramogų, laisvalaikio, kultūros, renginių. Tai gal vasarą uostamiestyje ir ok, bet be bendros vizijos Klaipėda taip ir liks sezoninis miestas. Klaipėda, eikit į rinkimus – išrinkite normalią valdžią, kuri pajėgi įsigilinti ir priimti sprendimus.

    Reply
  4. Apie

    foto – tikrai turime labai daug „ĮVAIZDŽIO” ir talentą iš bet ko padaryti šiukšlių krūvą tik čia jau nepadės nei dviejų kontorų sujungimai ar dar penkių kūrimai.

    Reply
  5. Nuotr.

    vėl bjauroja Merdiano bures. Geriau vienos burės kamputyje Vytį iškabintų nei tokio beskonio šlamšto krūvą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This