Paprastai apie tuos Klaipėdos gyventojus, kurių nenorime matyti, bet kasdien susiduriame

Mums rašo

Vaiva
2022-06-22

Komentarų: 0

Paprasti mirtingieji, gyvenantys daugiabučiuose, neišvengiamai savo ar aplinkiniuose kiemuose susiduria su tam tikros socialinės grupės atstovais, mėgstančiais įrodinėti savo vertę žeminant kitus, ar pasirodant, kiek gali išgerti iš paskutinės pašalpos ar Anglijos glūdumos čikenfektoryje uždirbtų pinigų.

Ir, mielieji, humaniškumą ir atjautą čia jau padedu į šalį. Kiek leisi, tokie tiek ir šiks tau ant galvos. Neduokdie, į jų klausimą, gautą tiesiog einant pro šalį savais reikalais, atsakysi kitaip, nei alkoholio pagalba perkreiptas jų snukelis nori, atsigulsi šalia bordiūro ką tik sutvarkytame Rumpiškės kvartale. Gal ir faina, sakykit, ką norit, vis tiek maloniau prie naujo. Ir tada jau jokie tavo diplomai nesuminkštins to kritimo.

Viena vertus, juk ari, dirbi naktines pamainas, gyveni su dar penkiais bendro likimo draugais viename dešimties kvadratų kambaryje, kad grįžęs galėtum „atskleisti save” per BMW gale įstatytą sub’ą su radiatoriaus trankymo ir kačių rujos garsais per visą kiemą, naujutėlaičiais adidasais ir alkoholio buteliu rankoje, kai akytės jau žiūri į skirtingas puses. Pamiršau svarbiausią dekoro elementą – kaip gi be puošmenos -nu kvailu snukeliu žiūrinčios/-ių į visus ir temokančios tik šypsotis buvimo? Nu nebent tik rimti bachūrai tą vakarą.

Yra jutūbėj toks Easterno kanalas, smagiai pašiepiantis šią „kultūrą”. Y kartos atstovai turėtų suprasti.

Šitų pastraipų autorė augo laukiniais devyniasdešimtaisiais, lankė Sendvario tuo metu vidurinę, vėliau – pagrindinę, mokyklą, kur kas antra paauglė jau buvusi nėščia, o paskui, kaip tikra „dūchė” perėjo mokytis į gimnaziją. Kadangi motulė gamta pagailėjo maždaug visko, mokyklos laikai buvo sunkoki. Sakoma, išlieka tik stipriausieji. Meninis nukrypimas arba išvada: testas neišlaikytas, gavus antrą šansą – griauti iki pamatų ir pamatus su buldozeriu išarti.

P. S. O skaudžiausia ir abydniausia, kad tokie veikėjai, įkvėpti savo tėvų, brolių ar kitų aplinkinių pavyzdžių, pradeda savo pasirodymus jau ankstyvoje mokykloje, kai tas jaunasis „Tabula Rasa”, toks mažas apvalus besuoprotukas, tiesiog eina į valgyklą nusipirkti Bingo ar Cheetos ir pats nepajunta, jog jį jau kažkas spardo ar bando nuo tos gražios raudonos Kalėdų senio kepurės nuplėšti tą baltą pūkuotą bumbulą. Matot, tam visgi gali būti ir tikrai rimtų priežasčių: atlėpusios ausys, per didelė nosis, tėvų neturėjimas, esi storas ar per kūdas, turi apgamą ant veido, nemoki žiūrėti, neduokdie, dar esi su akiniais! Vienžo, tampi kažkieno nepasitenkinimo savo gyvenimu atpirkimo auka iki minimum 9 klasės, kai išeini mokytis į gimnaziją. Kai supranti, kad ir laikomoje „prestižine” Klaipėdos gimnazijoje panašūs dalykai tavęs nepaleidžia ir meldi Visatą, kad tie 4 metai praeitų kuo greičiau.

Bėga laikas ir jaunasis tabularasiukas (tik jau nebe) užauga, pradeda gerti antidepresantus, kloja pinigus už psichoterapiją. O aktoriai, rengę pasirodymus mokykloje, geriausiu atveju gyvena kažkur anglijose ar ispanijose ir skuba išsimiegoti iki kitos naktinės bei su nekantrumu laukia tų poros vasaros savaičių gimtinėje, kai bus ežeriukas, mergikės ir mašinikės. Kitu atveju tie aktriosai tavęs net neprisimena, nes jau tuoj 20 val., tad tenka greitai linguoti iki „Norfos” rašalo nusipirkti iš vaikų pašalpos pinigų.

P. P. S. Tai čia buvo apie patyčias mokykloje ir kas dar galvelėje išlieka sulaukus Jėzaus metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Sudėliojo ugdymo įstaigų aplinkos atnaujinimo prioritetus

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patvirtino miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų lauko žaidimų aikštelių ir įrengimų atnaujinimo 2024–2027 m. eiliškumo ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

Miestas

Rumpiškės kvartalo stebėjimas kaštuos 72 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė pasirašė dvi sutartis dėl kompleksiškai atnaujinto Rumpiškės kvartalo stebėjimo sistemos bei bevielio interneto ryšio įjungimo į bendrą uostamiesčio ...
2023-08-12
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Dviračių saugyklos sparčiai pildosi

Norintieji laikyti dviračius prieš porą savaičių pagaliau atidarytose dviračių saugyklose, pastatytose renovuotame Rumpiškės kvartale, turėtų paskubėti – jose greitai gali ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This