Pasibaigė karinės pratybos „Žemaitijos griausmas 2022″

Regionas

Lietuvos kariuomenė praneša apie karinių pratybų „Žemaitijos griausmas 2022″ pabaigą. Šios pratybos vyko Klaipėdos ir Šilutės rajonuose, jose dalyvavo apie 500 karių.

Pranešime nurodoma, kad pratybos vyko 3 fazėmis: pasirengimas, užduočių vykdymas ir šaudymas iš 105 mm haubicų. Pratybų metu buvo vykdomos prieštakinės pasalos, infiltracija ir eksfiltracija oru bei vandeniu, taip pat, pajėgų apsaugos, logistinės ir kovinio šaudymo užduotys. 

Pratybų akcentu galima įvardinti birželio 17–21 d. vykusius artilerijos šaudymus iš Kairių poligone buvusių 105 mm haubicų į jūrinį taikinių rajoną, tad pajūryje buvo girdimi šūviai ir sprogimai. Šią pratybų fazę taip pat stebėjo JAV rotacinių pajėgų 1-66 tankų bataliono vadas plk. Ltn. G. Lockhart bei Portugalijos rotacinių pajėgų Lietuvoje vadovybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kariuomenės medikai suteikė pagalbą skendusiam vyrui ir jo augintiniui

Antradienį ryte Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Karinių jūrų pajėgų medicininės paramos vieneto kariai, važiuodami pro šalį, pastebėjo prie ...
2023-12-05
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks sraigtasparnių treniruotė

Virš Klaipėdos vyks Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų sraigtasparnių treniruotė. Spalio 30 – lapkričio 19 dienomis vyks bendros Lietuvos kariuomenės ir ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

Veidai

Denio jūreivis Gytis Abromavičius: „Tarnauti Tėvynei buvo, yra ir bus didelė garbė“

Prieš trejus metus į Tauragėje dislokuotą Lietuvos didžiojo kunigaikščio pėstininkų batalioną atlikti nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) išvykęs telšiškis ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This