Savivaldybėje bus ir naujas poskyris, ir naujų darbuotojų

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybėje iš šiuo metu esamų 432 etatų 14 yra laisvų, 12 darbuotojų iš dalies juos „dengia”, už tai gaudami priemokas. Vidutinis savivaldybės darbuotojų atlyginimas yra 2100 eurų. Tuo metu Sauliaus Budino duomenimis, Vilniaus savivaldybėje vidutinis darbuotojų atlyginimas siekia 2677 eurus, Kauno – 2468, Šiaulių – 2141, Panevėžio – 2052 eurus.

Dėl kai kurių pasikeitusių savivaldybės funkcijų bei geopolitinės situacijos, pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, dabartinių esamų pareigybių miesto savivadybėje skaičių būtina didinti.

Nors ne visi Klaipėdos miesto tarybos komitetai pritarė pateiktiems sprendimų projektams savivaldybėje įkurti naują poskyrį bei 20 etatų padidinti administracijos darbuotojų skaičių, trečiadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje politikai po diskusijų visgi palaimino ir administracijos struktūros, ir darbuotojų skaičiaus pokyčius.

Būtinybę Viešosios tvarkos skyriuje įkurti naują struktūrinį padalinį – Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrį – savivaldybės administracijos direktorius motyvavo pasikeitusia geopolitine situacija, susijusia su karu Ukrainoje, bei naujomis valstybės savivaldybėms pavestomis funkcijomis.

Tuo metu Socialinio būsto ir Socialinės paramos skyriuose naujų 6 etatų įkūrimas motyvuotas padidėjusiais darbo krūviais dėl į Klaipėdą atvykusių nuo karo pabėgusių ukrainiečių aptarnavimo bei jiems teikiamų socialinių paslaugų. Su šiomis funkcijomis susijusios pareigybės kol kas steigiamos tik dvejiems metams, nes, pasak G. Neniškio, „tikimės, kad per porą metų ši situacija daugiau ar mažiau išsispręs”.

Viešųjų pirkimų skyriuje darbuotojų padvigubės

Pasak Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos Vilmos Marcinkevičienės, nuo kitų metų savivaldybės administracijai teks centralizuotai vykdyti visų jai pavaldžių biudžetinių įstaigų viešuosius pirkimus, viršijančius 15 tūkst. eurų. Dėl to žymiai padidės šio skyriaus darbuotojų darbo apimtys, tad prie šiuo metu esamų 8 skyriaus darbuotojų numatoma pridėti antra tiek, jų skaičių padidinant iki 16-os.

Po neilgų diskusijų šiam sprendimui pritarta, 20 Tarybos narių balsavus už ir 4 susilaikius.

Tuo metu gerokai ilgiau diskutuota dėl kitų su naujais darbuotojų etatais susijusių klausimų.

Arvydas Vaitkus domėjosi, ar nebuvo galimybės išnaudoti jau esamų etatų, nekuriant naujų. Jo teigimu, „nelabai populiaru mieste, kai didinamas biurokratinis aparatas”.

„Įvairias alternatyvas diskutavom, ieškojom sprendimų, ką būtų galima padaryti, bet iš esmės papildomų resursų, kad šitas funkcijas galėtume padengti esamais etatais, tokių galimybių neatradom”, – sakė G. Neniškis, pridūręs, jog atsirado ir naujas antikorupcijos pareigūnas, kurio anksčiau nebuvo, ir vyriausiojo inžinieriaus struktūra, susidedanti iš dviejų asmenų.

Pasigedo robotizacijos ir argumentacijos

Alina Velykienė domėjosi, kaip savivaldybės administracijai sekasi darbe diegti robotizacijos principus ir kiek dėl moderniųjų technologijų naudojimo pavyko sumažinti etatų, tačiau G. Neniškis to pasakyti negalėjo.

„Informacinėms technologijoms tikrai yra skiriamas didelis dėmesys, mums jos pagerino per kovidinę situaciją, o su robotizacija procedūros tiktai prasideda, vyksta pirmieji bandymai (…) Tas paslaugas, kurias mes tvarkome, yra socialinė parama, tam tikros personalo dalys, o tai yra bendravimas ir komunikacija su žmonėmis”, – kalbėjo G. Neniškis.

Tuo metu Judita Simonavičiūtė atkreipė dėmesį į tai, kad šių sprendimų projektams nepritarė Miesto plėtros ir strateginis komitetas, akcentuodama, jog iš viso savivaldybės administracijoje bus įkurta 20 naujų etatų, kurie biudžetui atsieis apie pusę milijono eurų.

„Reiškia, vieno etato išlaikymas kažkur apie 25 tūkstančiai. Tai mes turime labai atidžiai įvertinti, ar iš tikrų tiek etatų reikia iš karto ir ar yra suformuotos užduotys, ką tie etatai darys”, – abejones reiškė politikė.

S. Budino teigimu, „mes neišnaudojam savo vidinio potencialo, savo vidinių resursų, nes tai, kas dabar yra [mažiausi atlyginimai tarp didžiųjų miestų], ko gero, visiškai neatliepia ir darbuotojų lūkesčių”.

Po dar kelių politikų pastabų administracijos struktūros pakeitimui pritarė 16 Tarybos narių, 9 susilaikė, o dėl didžiausio leistino darbuotojų skaičiaus 16 balsavo už, 5 pasisakė prieš, o 4 Tarybos nariai susilaikė.

5 Comments

  1. Nuomonė

    Miete gyventojų žiauriai sumažėjo, savivaldybė statybomis beveik neužsiima, verslas privatininkų rankose, moksleivių sumažėjo, studentų liko gal penktadalis, o valdininkų sdkaičius nuolat auga. Įdomu, o kiek kartų savivaldybėje padaugėjo klerkų palyginus su sovietmečiu? Reikia geros beržinės šluotos , reikia iššluoti savivaldybę nuo bereikalingų klerkų-išlaikytinių.

    Reply
  2. štai kas vyksta

    kai Klaipėdos valdžioje konervatoriai, kiemai apmokestinami, etatai plečiasi…

    Reply
  3. Anonimas

    ne didinti, o 30 proc. etatų mažinti. Retas, kuris dirba 8 val. darbo dienoje. Buvimas darbo vietoje ar šalia jos nereiškia, kad visą tą laiką buvo dirbama. Ilgi kavageriai , pietavimai po 1,5-2 val. (tuo pačiu pasivaikščiojant po parduotuves) daugeliui yra įprastas dalykas. Tie, kurie verkia dėl neva mažų atlyginimų, visada laukiami privačiame sektoriuje.

    Reply
  4. Alina

    Tai gal patikslinkite, kokie tie atlyginimų eurai, iki mokesčių, ar po jų. Tai įneštų aiškumo.
    Ir dar labai įdomu, kodėl p. Vaitkus savivaldybės administraciją vadina biurokratiniu aparatu. Juk būtent ji ir įgyvendina jo, kaip Tarybos nario išmislus. Galėtų vadinti pvz. Aladino lempa.

    Reply
  5. Anonimas

    Plečiamas…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This