Klaipėdos universiteto diplomai – 561 absolventui

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) ketvirtadienį „Švyturio“ arenoje surengė diplomų įteikimo šventę. Dovana šiai absolventų laidai tapo populiaraus Lietuvos atlikėjo DJ JOVANI muzikinė programa.

31-ąją universiteto laidą sudaro 561 studentas: 314 bakalaurų, 209 magistrai bei 38 baigusieji pedagogikos profesines studijas. Šiame būryje – 29 užsienio šalių piliečiai, trys iš jų iš Ukrainos, Baltijos istorijos ir archeologijos institute pastaruosius trejetą metų studijavę Europos istoriją.

12 absolventų įteikti diplomai su pagyrimais, dviem – rėmėjų premijos: Rotary klubo „Karalienė Luizė“ įsteigta piniginė dovana skirta magistrantei Ievai Kazakauskaitei už geriausiai atliktą tyrimą vaiko globos srityje, o Klaipėdos pramonininkų asociacijos dovana įvertintas Laivų projektavimo ir statybos specializacijos absolventės Vestinos Gustienės baigiamasis darbas.

Ši diplomų įteikimo šventė tapo įsimintina ir dviem doktorantams, kuriems įteikti ką tik įgytą mokslinį laipsnį liudijantys dokumentai: Juliui Paulikui už apgintą vadybos mokslo krypties disertaciją „Technologinių pokyčių sąlygoto darbuotojų pasipriešinimo kaip multidimensio reiškinio valdymas“ (vadovė – doc. dr. Erika Župerkienė) bei Italijos piliečiui Tobia Politi, birželio pradžioje sėkmingai apgynusiam dvigubą ekologijos ir aplinkotyros mokslo krypties daktaro disertaciją „Biogeochemical Interactions among Benthic Macrofauna, Microbial Communities and Macrophytes in Eutrophic Coastal Lagoons“ („Sąveika tarp dugno bestuburių, makrofitų ir ikroorganizmų ir jos vaidmuo eutrofinėse lagūnose“), rengtą ir pagal KU, ir pagal Parmos (Italija) universitetų reglamentus. Šio darbo vadovas prof. dr. Marco Bartoli (Parmos universitetas), konsultantas – dr. Mindaugas Žilius (KU).

„KU šie akademiniai metai buvo sėkmingi. Atsigauname. Į mūsų miestelį grįžta priešpandeminė nuotaika: matom ir girdim vieni kitus, vis mažiau nuotolinio kontakto, daugiau gyvo bendravimo, renginių ir susitikimų. Mūsų studentams vis labiau atsiveria Europos universiteto EU-CONEXUS
partnerystės galimybės. Tikiu ir linkiu, kad ir ateinantys metai būtų auginantys bei telkiantys bendruomenę“, – sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

KU diplomų įteikimo šventė vyksta du kartus per metus. Iš viso šiemet KU baigė 728 absolventai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This