Kavinėms dovanos vandenį

Aplinkosauga

Lietuvoje startavo nacionalinė kampanija „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis“. Šios kampanijos sumanytojos ir iniciatorės didžiausios šalies vandentvarkos įmonės – „Vilniaus vandenys“, „Kauno vandenys“, „Klaipėdos vanduo“ – kviečia visas Lietuvos savivaldybes, vandentvarkos įmones ir skirtinguose miestuose veikiančius verslus skatinti visuomenę atsisakyti plastikinių butelių ir rinktis tvaresnį, aplinkai draugišką sprendimą – gerti vandenį iš čiaupo.

Kampaniją palaikantis aplinkos ministras teigia, kad Lietuva turi kuo didžiuotis, o vienas didžiausių mūsų šalies turtų – požeminis vanduo.

„Lietuvoje vandentiekio vandens kokybė, palyginus su kitų šalių, yra pavydėtinai aukšta. Esame viena iš nedaugelio valstybių Europoje, kuri viešojo vandens tiekimui naudoja tik požeminius vandens išteklius. Šį privalumą turime išnaudoti labiau. O pasauliui „dūstant“ nuo plastiko, Europai brėžiant aiškią Žaliojo kurso kryptį pasirinkimas gerti vandentiekio vandenį yra daug pastangų nereikalaujantis, tačiau reikšmingas žingsnis sąmoningos visuomenės link“, – pranešime cituojamas aplinkos ministras Simonas Gentvilas

Nacionalinės kampanijos iniciatoriai, kartu su Aplinkos ministru bei skirtingų savivaldybių atstovais antradienį pasirašė simbolinį memorandumą, kuriuo išreiškė palaikymą kampanijos idėjai: svetingumo sektoriuje veikiantys verslai skatinami pavaišinti vandens iš čiaupo stikline savo klientus nemokamai, o visuomenė – drąsiai gerti vandenį iš čiaupo ir šiuo pasirinkimu mažinti aplinkos taršą plastiku.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ verslo įmonėms, kurios savo klientus vaišins nemokamai vandeniu kompensuos po tūkstantį litrų vandens kiekvieną mėnesį.

„Galime užtikrinti ir gyventojus, ir verslus, kad Klaipėdoje tiekiamas vanduo iš tiesų yra geros kokybės, jame mineralų kiekis prilygsta visai paros normai, kurios reikia užtikrinti kokybišką ir sveiką gyvenimo būdą. Vandens kokybę kasdien tikriname laboratorijoje. Viliamės, kad ši akcija paskatins verslus tapti sąmoningais, atsisakyti plastiko, kurio pasaulyje per metus pagaminama per 350 tūkstančių tonų, o gyventojus paskatins daugiau vartoti vandens, kuris yra būtinas mūsų organizmui, o ypač vasarą“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Akcijos pabaigoje visuomenė bus pakviesta į nemokamus filmų apie žmogaus poveikį aplinkai vakarus po atviru dangumi Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

1 Comment

  1. Ministriški papezėjimai, kai galvos perkaista

    Ne taip seniai Klaipėdos kavinėse prie Espresso kavos įpildavo atšaldyto vandens iš buteliuko, kai kur klientas galėdavo rinktis „su burbuliukais” ar be. Paskutiniu metu ar dėl taupumo, ar dėl tokių keistų rekomendacijų ėmė pilti vandenį iš čiaupo. Šiltas, neskanus, su kažkokiu pelkės kvapu. Eina peklon tokios iniciatyvos, dar kokį rotavirusą ar legioneliozę pasigausime.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This